Skip to main content

Gardasjön med Berninaexpressen

Avresa 1 september, En resa till Italiens största och naturskönaste sjö är en upplevelse för både kropp och själ. Sjön attraherar alla åldrar och här bjuds vi på ett milt klimat och panoramavyer. Vi gör intressanta utflykter till Venedig, Amaroneområdet och Milano eller stannar kvar i Desenzano och badar i sjön, tar avkopplande promenader och vilar. En av höjdpunkterna är resan genom Alperna med panoramatåget Berninerexpress.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Middag

  Avresa från påstigningsorten på morgonen.

  Frukostuppehåll i Arboga. Lunch längs vägen till Göteborg. Avresa 18.45 med Stena Line från Göteborg till Kiel. Middag ombord.

 • Dag 2: Frukost och middag

  Efter frukost ankomst till Kiel och bussen tar oss ut på tyska autobahn, vi reser vi snabbt och bekvämt söderut. Vi passerar Hamburg och kommer snart ut på naturområdet Lüneburger Heide. Lunchpaus. På avstånd ser vi bergsområdet Harz. fikapauser och lunch längs med vägen. Kassel, Fulda och Würzburg är några städer som passeras innan vi når dagens mål. Bad Mergentheim där vi bor över natten, Middag på hotellet.

 • Dag 3: Frukost och middag

  Avresa 08.00. Resa till och genom vackert alplandskap väntar oss idag. Vi lämnar Nürnberg bakom oss, passerar München och ser Alperna avteckna sig vid horisonten. Snart blir landskapet mera kuperat. Vi omges av alptoppar, vackra små byar och gröna ängar. Vi kommer in i Österrike, gör lunchuppehåll i Innsbruck och fortsätter mot dagen mål, Desenzano Garda, här bor vi på centralt hotell nära hamnen och sjön.

 • Dag 4: Frukost, Utflyktsdag

  Idag tar vi det lite lugnt och ser oss omkring i Desezano.

  Vi erbjuder dock en halvdagstur till Valpoli­cella - vindistriktet öster om Gardasjön. Här tillverkas bl a Amaronevinerna. Vi besöker kända vinhuset Serégo Alighieri för vinprovning och visning av vinkällare.

  Frukost, Utflyktsdag
 • Dag 5: Frukost, Utflyktsdag

  Tidig avresa 07.00 Ett besök i Venedig är nästan ett måste! Här väntar konsten, palatsen, arkitekturen och broarna. Efter att vi lämnat bussen tar vi oss till centrala Venedig med båt och ser stadens sevärdheter som t ex Dogepalatset, Marcusplatsen och Kampanil­en. Vår lokalguide visar dig det bästa! Du får även tid att gå på egen hand.

  Frukost, Utflyktsdag
 • Dag 6: Frukost, Utflyktsdag

  Ett besök i Milano är också en hisnande spännande upplevelse, vår lokalguide tar oss med till de stora historiska landmärkena. Duomo di Milano - Italiens största katedral, det tog nästan 600 år att färdigställa detta mästerverk. Vi promenerar längs Naviglio Grande, kanalen som förbinder Ticino floden till Porta Ticinese dockan - här hittar vi pittoreska butiker och restauranger och en elektrisk atmosfär, vi passerar Monte Napoleone, vi kanske besöker det eleganta och konstnärliga distriktet Brera, hem till galleriet Pinacoteca di Brera och den frescofyllda Santa Maria del Carmine-kyrkan. Egen tid för lunch och kanske äter du något från en av matbodarna på Mercato Garigliano. Vår lokalguide visar oss det bästa och anpassar turen efter dagens förutsättningar.

  Frukost, Utflyktsdag
 • Dag 7: Frukost

  Idag lämnar vi Gardasjön för den här gången och påbörjar resan norrut. Dagens och en av resans höjdpunkter är idag då vi ska åka med tåget Berninerexpress genom Alperna, Från Tirano i Italien till Chur i Schweiz, en riktig höjdare! Väl framme i Chur väntar vår buss på oss för att köra oss till vårt hotell i Feldkirch.

 • Dag 8: Frukost och middag

  Efter frukost beger vi oss norrut och är snart i Tyskland och på förmiddagen tar vi oss till den självutnämnda julhuvudstaden Rothenburg, där vi stannar för uppehåll och lunch. På kvällen kommer vi till vårt hotell i Kassel, fikapauser längs vägen.

 • Dag 9: Frukost och middag

  Tidig avresa. Efter frukost åker vi norrut och tar sikte på Kiel och Stenalinefärjan. Lunch och fikapauser längs vägen.

 • Dag 10: Frukost

  När vi kommit iland åker ut ur Göteborg och tar sikte på Örebro och sedan avsläpp på respektive avstigningsort på väg mot Uppsala och Stockholm, busskaffe och lunchstopp längs vägen.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Stockholm Cityterminalen 07:45
Sala Järnvägsstation, Anslutning till Enköping 08:00
Strängnäs Järnvägsstaion, Anslutning till Enköping 08:00
Uppsala Resecentrum Stationsgatan hpl E3 08:00
Bålsta Busstation, anslutning till Enköping 08:15
Enköping Gustav Adolfs Plan/ Källgatan 21 08:45
Eskilstuna Bussterminal, anslutning till Köping/Arboga 09:00
Västerås Busstationen, hpl I 09:15
Hallstahammar OK, rondellen 09:35
Kungsör Torget, anslutning till Köping/Arboga 09:35
Köping Gamla taxi/hpl Båtbussarna 09:55
Arboga E18 Dinners 10:30
Örebro Resecentrum hpl A 11:15

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Paketpris alla utflykter Venedig, Milano och Vinprovning
  Paketpris alla utflykter Venedig, Milano och Vinprovning Välj alla utflykter och spara 150kr
  Pris: 1 300:-
 • Venedig med lokalguide
  Venedig med lokalguide Venedig är en förtrollande stad som lägger sina besökare under en berusande besvärjelse. Det är drömlikt och romantiskt, med en underton av mystik och dramatik. Och även om karnevalen bara sker en gång om året är dess stämning närvarande året runt. Grand Canal är centrum för olika aktiviteter med gondolförare som sjunger till passagerarna i sina båtar. Det magnifika Piazza San Marco är ett annat kulturcenter som bara måste upplevas.

  Ett besök i Venedig är nästan ett måste! Här väntar konsten, palatsen, arkitekturen och broarna. Efter att vi lämnat bussen tar vi oss till centrala Venedig med båt och ser stadens sevärdheter som t ex Dogepalatset, Marcusplatsen och Kampanil­en. Vår lokalguide visar dig det bästa! Du får även tid att gå på egen hand.

  Pris: 620:-
 • Milano med lokalguide
  Milano med lokalguide Ett besök i Milano är också en hisnande spännande upplevelse, vår lokalguide tar oss med till de stora historiska landmärkena. Duomo di Milano - Italiens största katedral, det tog nästan 600 år att färdigställa detta mästerverk. Vi promenerar längs Naviglio Grande, kanalen som förbinder Ticino floden till Porta Ticinese dockan - här hittar vi pittoreska butiker och restauranger och en elektrisk atmosfär, vi passerar Monte Napoleone, vi kanske besöker det eleganta och konstnärliga distriktet Brera, hem till galleriet Pinacoteca di Brera och den frescofyllda Santa Maria del Carmine-kyrkan. Egen tid för lunch och kanske äter du något från en av matbodarna på Mercato Garigliano. Vår lokalguide visar oss det bästa och anpassar turen efter dagens förutsättningar.

  Milano är Italiens näst största stad och en otroligt ekonomiskt välmående del av Lombardiet. Detta tack vare dess starka turistnäring och många sevärdheter. När många tänker på Milano dyker det nog även upp en och annan fotbollsplan, eller kanske modevisning, i huvudet. Staden är nämligen en av världens hetaste modestäder och hem för några av de största fotbollslagen - Milan och Inter. Allt detta samtidigt som man överallt kan njuta av vackra byggnader, fantastiska restauranger och stora shoppinggator. Inte konstigt att så många väljer att besöka denna vackra plats.

  Pris: 430:-
 • Amarone Serégo Alighieri Valpolicella
  Amarone Serégo Alighieri Valpolicella Halvdagstur till Valpoli­cella - vindistriktet öster om Gardasjön. Här tillverkas bl a Amaronevinerna. Vi besöker kända vinhuset Serégo Alighieri för vinprovning och visning av vinkällare.

  Amarone är ett italienskt rödvin producerat i distriktet Valpolicella, norr om staden Verona. Amarone har tillverkats länge men har blivit känt och mycket populärt först på senare år. Vid produktionen används Valpolicellas vanliga druvor - Molinara, Corvina Veronese och Rondinella. Vinet görs på torkade druvor som ibland får angripas av ädelröta, vilket ger ett mycket fylligt, alkoholstarkt och relativt torrt vin eftersom druvorna torkas före jäsning

  Pris: 400:-
 • Bussplats
  Bussplats
  Främre sektion rad 1-6, Pris: 200:-
  Mellan sektion, rad 7-10, Pris: 200:-
  Bakre sektion, rad 11 -, Pris: 200:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum/dubbelhytt insides 0:-
 • Dubbelrum/dubbelhytt utsides 250:-
 • Enkelrum/enkelhytt insides 3 150:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
1/9-2023 fredagGarda230901-628973
Garanterad
Mer än 814 990:-Boka