Skip to main content

Holland 7 dagar

Avresa 18 april, Välkommen till Hollands stora blomsterkarneval, som arrangeras i slutet av april varje år. Holland är Västeuropas blomsterland nummer ett. Här är klimat och odlingsförhållanden gynnsamma för produktion av blommor och lökväxter. De första tulpanerna kom hit på 1500–1600-talen från Asien via Turkiet.

Varje vår skapar alla miljontals blommor och lökväxter en oförglömlig upplevelse av naturens och blommornas mångfald och färger. April är den månad då lökväxterna står i full blomning. Vi reser genom färgrika, blommande fält omgivna av små kanaler och väderkvarnar. Vi åker över nordsjövallen Afsluitdijk, gör båttur på Amsterdams kanaler, besöker den fantastiska parken Keukenhof och gör rundvandring på porslinsfabriken i Delft, där det berömda ”Delft blå” tillverkas. Blomsterauktionen i Aalsmeer, pittoreska fiskebyn Volendam finns även med i liksom egen tid i Amsterdam.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Paus för lunch på rest Lagan. Kaffepauser efter vägen. Efter resa genom Sverige kör vi över Öresundsbron till Danmark och vidare ner till Rödby Havn för färjeöverfart till Puttgarden. Ankomst till Tryp by Wyndham Lübeck Aquamarin hotell på sena kvällen.

 • Dag 2: frukost och middag

  Avresa 08.00 Resa genom Nordtyskland förbi Hamburg och ­Bremen mot Osnabrück. Paus för lunch. Snart passeras gränsen och vi är i Nederländerna. De första kanalerna, väderkvarnarna och typiska holländska broarna blir synliga. Vi fortsätter västerut över slättlandet. Utrecht passeras och snart är vi framme vid vårt hotell i Putten. Ankomst till vårt hotel Fletcher Hotel-Restaurant Mooi Veluwe.

 • Dag 3: frukost och middag

  Avresa 08.00. Vår i Holland betyder Tulpaner, Krokus och Narcisser. Vi kör genom de stora blomsterfälten till den stora blomsterparken ­Keukenhof. Här finns miljontals blommor, blommande träd och buskar. Tulpanerna kom till Holland från Asiens inre via Turkiet. Tulpanodlingen skapade på 1600-talet enorma förväntningar i Holland, som ledde till ekonomiska spekulationer, vilka i många fall slutade i ekonomisk ruin. På eftermiddagen fortsätter vi till Delft, där vi tittar på porslinstillverkning. Delftporslinet är sedan 1600-talet världsberömt. Här har ni också möjlighet att handla till förmånliga fabrikspriser.

  frukost och middag
 • Dag 4: frukost och middag

  Tidig avresa 07.30. Vi börjar dagen med ett besök på Blomsterauktionen i Aalsmeer. Efter auktionsbesöket åker vi in till Amsterdam. Staden var på 1600-talet världens ekonomiska centrum med en betydelsefull hamn. Vid kanalerna kan vi än idag se dessa vackra hus, som påminner oss om stadens storhet. Amsterdam ligger vid floden Amstel, vilken gett floden dess namn. Vi börjar med att åka en båttur på Amsterdams kanaler. Under kanalturen berättas om stadens historia och sevärdheter. Resten av dagen är fri att upptäcka staden på egen hand. Kanske ett besök på Van Gogh museet, Annie Franks hus, Ode Kerk eller bara njuta av den annorlunda arkitekturen. Vi åker tillbaka till hotellet på sena eftermiddagen.

 • Dag 5: frukost och middag

  Avresa 08.00. Idag är det viktigt att vara på plats tidigt, så att vi får en plats varifrån vi kan se resans höjdpunkt, det stora blomstertåget Bloemencorso bra. En cirka två kilometer lång kortege av mer än fyrtio blomstersmyckade ekipage passerar. Ett minne för livet – glöm inte kameran! Efter att vi sett alla fantastiska kreationer i de ca två kilometer långa tåget åker vi och äter lunch. Efter lunch besöker vi den lilla fiskebyn Volendam samt ett besök hos en ost- och träskotillverkare. Vi lämnar nu Amsterdaam och åker på den imponerande nordsjövallen: Afsluitdijk med Nordsjön på ena sidan och sötvattensjön Ijsselmeer på den andra. Kort uppehåll mitt på vallen vid minnesmärket över dess bygg­ande. Ankomst till vårt hotell i Gronimgen på kvällen.

 • Dag 6: frukost och middag

  Avresa 09.00. Vi färdas genom det nord­holländska landskapet mot Tyskland. Uppehåll för lunch i Bremen. Er reseledare tar er med på en kort promenad i stadskärnan. Här ges också tid för shopping. Ankomst Lübeck Vi bor på Hotell Tryp by Wyndham Lübeck Aquamarin.

 • Dag 7: frukost

  Avresa 07.30.Färja Puttgarden - Rödby till Danmark. I Köpenhamn kör vi via Öresundsbron tillbaka mot ­Sverige. Paus för lunch/middag på rest Lagan. Återkomst till hemorten på kvällen efter en resa i Europas blomsterland ­nummer ett!

  frukost

Karta

Hotell

Tryp by Wyndham Lübeck Aquamarin
Tryp by Wyndham Lübeck Aquamarin