Skip to main content

Julmarknad i Krakow

Avresa 5 december, Polens näst största stad Krakow anses vara landets vackraste. Den är belägen vid floden Wisla och är en skattkammare för alla som intresserar sig för historia och arkitektur. Här kan man utforska vackra kyrkor, spännande byggnader och monument samt uppleva stadens stämningsfulla renässansgator. God mat och dryck står också till buds!

Den största julmarknaden i Krakow ligger på det stora torget i stadens centrum, som under marknadsdagarna är fullt av bodar. Fira jul genom att lyssna på julsånger samtidigt som du kan se vackert handgjorda föremål i läder, glas och trä och smaka rökt fårost, karameliserade nötter och dricka galiciska, den lokala glöggen. Dessutom lyser staden upp i december tack vare den årliga Warsaw Christmas Light Festival, en serie av ljusinstallationer som sträcker sig mellan torget i Gamla stan och 20 kilometer längs kungliga vägen till Wilanów! Magiskt!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: middag

  Avresa med flyg från Arlanda till Krakow. Här möter vår buss och tar oss till vårt Hotel Maximum inne i centrala Krakow. Efter vi checkat in tar er reseledare med er på en promenad in till centrum. Middag på kvällen

  middag
 • Dag 2: frukost

  Vi börjar dagen med en lokalguidning i centrala staden. Vi promenerar genom gamla stan som klassats som världsarv av Unesco och ser bland annat Mariakyrkan, den medeltida klädeshallen och det kungliga slottet Wavel. Vi har sedan eftermiddagen och kvällen på oss att uppleva julmarknaden och den vackra stadskärnan på egen hand. Kullerstensgatorna och de trivsamma gränderna kantas av mysiga restauranger och pubar. Kanske lockar ett besök i den judiska stadsdelen Kazimierz. Er reseledare kan ge tips. Valbar Utflykt: På eftermiddagen kan ni välja att följa med till Wieliczka saltgruva, en magisk upplevelse ner i dom galma saltgruvorna. Middag på egen hand, det finns gott om restauranger nära hotellet.

  frukost
 • Dag 3: frukost

  Efter frukost har vi hela dagen fri för egna aktiviteter. Polackerna är duktiga på design vilket visar sig i gamla antikviteter, hantverk samt moderna skapelser. Vill du ha något som ingen annan har? Då är Forum Mody ett säkert kort. Precis utanför de judiska kvarteren finns nämligen 50 stånd med smycken, inredning och kläder från polska designers. I Kacper Ryx hittar du gedigna hantverk som andas historia och i den spektakulära tyghallen Sukiennice finns vackra souvenirer. De som önskar shoppa rekommenderas att besöka det enorma shoppingcentret Galeria Krakowska. Här finns över 270 butiker samlade och shopping till bra priser. På förmiddagen finns även möjlighet att åka på utflykt till Oscar Schindles fabrik.
  På kvällen kan ni beställa en Folkelorekväll med tre rätters middag med dans och musik på rest. Morskie OKO.

  frukost
 • Dag 4: frukost

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet och det är dags att åka med vår buss till flygplatsen efter några härliga dagar i en av Europas vackraste städer.

  frukost

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Örebro Resecentrum hpl A 04:30
Eskilstuna Bussterminal, anslutning till Köping/Arboga 04:30
Kungsör Torget, anslutning till Köping/Arboga 05:00
Arboga E18 Dinners 05:00
Köping Gamla taxi/hpl Båtbussarna 05:20
Hallstahammar OKQ8, rondellen 05:40
Västerås Busstationen, hpl I 06:00
Sala Järnvägsstation, Anslutning till Enköping 06:00
Strängnäs Järnvägsstaion, Anslutning till Enköping 06:00
Bålsta Busstation, anslutning till Enköping 06:00
Enköping Gustav Adolfs Plan/ Källgatan 21 06:30
Uppsala Resecentrum Stationsgatan hpl E3 07:15
Arlanda T5 Vi ses på Arlanda T5 07:45

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Folklore middag på Morskie Oko
  Folklore middag på Morskie Oko På kvällen besöker vi en restaurang, Morskie OKO. Här kommer vi att äta traditionell polsk tre rätters middag och uppleva den polska musiken och dans.
  Pris: 490:-
 • Oscar Schindlers Fabrik
  Oscar Schindlers Fabrik Utställningen om Krakow under nazistockupationen 1939-1945 hålls i den före detta administrativa byggnaden i Oskar Schindlers emaljfabrik på gatan Lipowa nummer 4 i Krakow. Utställningen är främst en historia om Krakow och dess invånare, både polacker och judar, under andra världskriget. Men det är också historien om de tyska nazisterna – ockupanterna som kom hit 6 september 1939 och brutalt tillintetgjorde Krakows flera hundra år långa historia av goda polsk-judiska förbindelser.
  Pris: 390:-
 • Wieliczka Saltgruva
  Wieliczka Saltgruva På eftermiddagen åker vi till till Saltgruvan i ­Wieliczka; en sevärdhet utöver det vanliga. Här nere gömmer sig kyrkorum, altare och uthuggna figurer i salt­kristall. Eng.-talande guide.
  Pris: 490:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 990:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
5/12-2023 tisdagJulmarknad KrakowMer än 86 660:-Boka