Julmarknad i Hamburg

 

 

Julmarknad i tre städer - Hamburg, Lübeck och Goslar

På vår fyradagarsresa besöker vi tre julmarknader - Hamburg, Lübeck och Goslar. Två gamla hamn- och hansastäder med ett stolt förflutet och en av Tysklands mest sevärda historiska städer. Goslar ligger i norra harz och i staden finner vi pittoreska gränder, intressanta kyrkor, tysk matkultur och unik medeltida stadsmiljö. Julmarknaden äger rum på stadens torg - Markt - och inramas av medeltida byggnader och miljöer. En julmarknad utöver det vanliga! Vi bor tre nätter på utmärkta hotel Leonardo Hamburg**** . Frukost och buffemiddag varje dag.

TORSDAG

Middag.

Avresa från hemorten. Frukostuppehåll i Arboga. Örebro och Askersund passeras. Lunchuppehåll på restaurang Lagan. Vidare söderut via Helsingborg/Helsingör. Färja från Danmark till Tyskland. Ankomst omkring kl 21. 00

FREDAG

Frukost och middag . Julmarknad Hamburg Lübeck

Avresa 08.30. Vi börjar dagen med ett besök i Hamburg. Vi lämnar bussen i centrum på stora affärsgatan Mönchebergstrasse vid Rådhusplatsen och i anslutning julmarknaderna! Förmiddag och tid för lunch i Hamburg.

13.00 avresa till Lübeck. För de som så önskar ordnar vi med besök på Citti stormarknad. Kort tur med bussen genom centrum innan vi kommer till gågatan Breite Strasse. Här finner Du "marzipanhuset" Niederegger med café och härliga marzipanbakelser! Julmarknaden på torget Markt och "Märchenwelt" med sagofigurer och berättelser ur Bröderna Grimms sagor finns likaså här! Åter till vårt hotell c:a 18.00. Middag på hotellet.

LÖRDAG

Frukost och middag. Julmarknad Goslar

Avresa 08.00. Idag är Julmarknaden i Goslar vårt utflyktsmål. En stad där historiens vingslag ständigt gör sig påmint! En julmarknad inramad av både nutid och dåtid, fantastiska miljöer och byggnader. En god lunch till rimligt pris finner Du alltid på någon av de många trevliga restaurangerna. Här kan ingen undgå att känna doften av Glühwein och Bratwurst.

Goslar har mer än 1500 korsvirkeshus från olika epoker, liksom pietetsfullt restaurerade gruvarbetarehus vid idylliska kullerstensgator. Andra sevärdheter är det historiska torget med klockspel - fyra gånger om dagen till tonerna av låten Steiger ser vi färgstarka figurer som berättar historien om gruvdriften i staden

Åter till vårt hotell c:a 19.00. Middag på vårt hotell.

SÖNDAG

Frukost. Avresa 07.30. Färja Puttgarden - Rödby till Danmark. Vi passerar Köpenhamn, tar båten Helsingör-Helsingborg och gör matuppehåll på rest. Lagan. På kvällen är vi hemma efter en skön julmarknadsresa.


BOKA NU

3 990 kr
Rum
Bussreservation
Avbeställningsskydd

Var vänlig ange följande:
0  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Julmarknad i tre städer, Hamburg, Lübeck och Goslar

Avresa: Torsdag 30 november

Resdagar: 4

Pris: 3 990kr

Reseledare: Raija Valtonen

Detta ingår

resa i helturistbuss från påstigningsort

tre nätter i dubbelrum med d/wc

tre frukostar

tre middagar

shopping (frivikt 40 kg)

busskaffe med bröd i samband med pauser

färjekostnader, broavgifter, vägskatter

reseledares tjänster

Fri anslutning från Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Frivilliga tillägg

Enkelrum 650 kr

Reservation av plats i buss 100 kr

Avbeställningsskydd 95 kr

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.

Avrese- och hemkomsttider, se tabell 1

Vårt hotell

Natt 1-3: Hotel Leonardo Hamburg****

Stillhorner Weg 40, D-21109 Hamburg,

Tel +49 40 7501 50

Rum: 165 med bad/dusch, wc och TV. Våningar: 5. Hiss: ja. Läge på orten: i södra delen av Hamburg, Stillhorn.

Särskilda handikapprum: nej. Övrigt: restaurang.

Vår bedömning: hög klass - ****