En av Berlins många julmarknader

 

 

Berlin julmarknad

Välkommen till Berlin i juletid. Flermiljonstaden inbjuder till ett besök. Här finner Du det mesta från nöjen, god mat och dryck till intressanta museer. Här är även vår nutidshistora med t ex Berlinmuren ständigt aktuell. Men Berlin har många olika "ansikten".

När vi reser hit är kanske Berlinmuren, Brandenburger Tor, affärsgatan Ku´damm och paradgatan i forna Östberlin - Unter den Linden - de första sevärdheterna vi tänker på. Men här finns så mycket annat att se och uppleva och kanske speciell i julmarknadstid, när staden inbjuder Dig till besök på några av alla julmarknader som finns.

Få länder är så hängivna julen och julmarknader som Tyskland. Allt från stora, traditionsrika julmarknader på Alexanderplatz, Opernpalais och Potsdamer Platz till Spandaus julmarknad i Altstadt. Vi bor centralt på Park Inn by Radisson Berlin, Alexanderpalz, nära de stora sevärdheterna.

Söndag

Middag.

Avresa på morgonen från påstigningsorten. Lunchuppehåll på rest. Vätterleden. Vidare genom Småland till Skåne och Trelleborg där TT-lines fartyg väntar på oss. Middag - Captains Buffet - och övernattning ombord.

Måndag

Frukost.

07,30 åker vi av färjan i Trawemünde och kör mot Berlin. kl 13-16 kör vi en stadsrundtur med svensktalande lokalguide. Vi ser en rad kända platser som t ex gränsövergången Checkpoint Charlie vid Friedrichstrasse med museet Haus am Checkpoint Charlie. Andra intressanta platser är varuhuset KadeWe, Berliner dom, paradgatan unter den linden, Alexanderplatz och det imponerande Tv-tornet. På eftermiddagen är det dags att börja utforska Berlins julmaknader - det finns inte bara en - är ett 80 tal i hela Berlinområdet

De mest kända och omtyckta hittar Du bl a vid Potsdamer Platz - Winterwelt am Potsdamer Platz och Sony Center, vid Alexanderplatz, Opernpalais och Europacenter vid affärsgatan Kurfüstedamm. Överallt kan du finna de typiska tyska julmarknadstraditionerna, som currywurst, brända mandlar, glaserade äpplen och varm Glühwein. Ytterligare en upplevelse som du inte får glömma är varuhuset KaDeWe och dess fantastiska julskyltning.

Tisdag

Frukost och middag.

Efter utcheckning och ilastning i bussen har ni idag hela förmiddagen på er att upptäcka Berlin på egen hand, besöka julmarknader, eller besöka något av de många intressanta museerna kl 14.00 börjar återresan mot Trawemünde. Efter ombordstigning väntar middag på Captains Buffet - och övernattning ombord.

Onsdag

Frukost.

Frukost. Ankomst till Trelleborg 07.30. Resan fortsätter via Jönköping mot hemorten. Lunchuppehåll på resturang Vätterleden. Åter till hemorten på kvällen


BOKA NU

3 790 kr
Rum
Bussreservation
Avbeställningsskydd

Var vänlig ange följande:
40  st. Platser kvar
Finns ej i lagret
.
Lägg i önskelista

Finns ej i lagret
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Julmarknad Berlin

Avresa: Söndag 3 december

Resdagar: 4

Pris: 3 790kr

Reseledare: Lars Sköld

Detta ingår

 • Resa i helturistbuss från påstigningsorten
 • stadsrudtur med lokalguide i Berlin
 • en natt i dubbelrum med d/wc
 • två nätter i dubbelhytt på TT-linjen
 • tre frukostar
 • två middagar
 • reseledares tjänster
 • Fri anslutning från Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 995 kr
 • Platsreservation i buss 100kr
 • Avbeställningsskydd 95 kr

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.

Avrese- och hemkomsttider, se tabell 2

OBS! Vi reser med båt. V.g. ange

födelsedatum (år-månad-dag) vid bokning.

Vårt hotell

Natt 1: Park Inn by Radisson Berlin

Alexanderplatz 7, 10178 Berlin,

Tel ++49 30 568 38

Antal rum:1012  - 41 våningar

- med dusch, toalett, TV. Hiss: ja. Läge på orten: centralt läge vid Alexanderpalz Särskilda handikapprum: ja.

Övrigt: frukostbuffé, 3 restauranger , bar. bastu och SPA