Skip to main content

Lübeck

Avresa 31 mars, En vårresa till fantastiska staden Lübeck. Vi kommer att ha tid att gå i staden och såklart shoppa på Citti Markt. Lübeck centrum som är belägen innanför vallgaven är mycket orörd och där finns många gamla medeltida byggnader.  Vi bor på Hotell Holyday Inn Lübeck. Från hotellet tar det ca fem minuter att gå in till Lübecks innerstad. På kvällen erbjuder Lübeck ett stort utbud av gemytliga restauranger och serveringar.
Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Avresa från påstigningsorten på morgonen.

  Paus för lunch på motell Lagan. Kaffepauser efter vägen. Resan fortsätter genom Sverige, vi åker över Öresundsbron till Danmark och vidare ner till Rödby Havn för färjeöverfart till Puttgarden, ­vi kommer till vårt hotell omkring kl 21.00.

 • Dag 2: Frukost

  Dagen börjar med att besöka och göra förmånliga inköp på stormarknaderna Citti Park och Aldi. Efter detta åker vi tillbaka till Lübeck centrum och parkerar vår buss. Reseledaren tar er med på en kort promenad genom stadens centrum. Här finns de stora varuhusen med hela sitt utbud av intressanta varor. Breite Strasse är den stora gågatan, där de stora affärerna liksom varuhuset Karstadt finns. Här ligger Café Niederegger, där du kan köpa den berömda marsipanen och njuta av en kopp kaffe och en god marsipantårta. Ett besök här är ett ”måste”! Här finns även många intressanta sevärdheter, som t.ex. Marienkirche, Haus der Schiffergesellschaft, Schabbelhaus och stora torget ”Markt”. På kvällen lockar säkert någon av Lübecks trevliga restauranger till ett besök.

  Frukost
 • Dag 3: Frukost

  Avresa 07.30. Färja Puttgarden - Rödby till Danmark. Vi färdas genom Danmark och tillbaka mot ­Sverige. Paus för sen lunch på motell Lagan. Återkomst till hemorten på kvällen.

Karta

Hotell

Holiday Inn
Centralt beläget hotel precis utanför muren.