Skagen Bergen Oslo

En resa Skagerack runt

Den lilla del av Atlanten som vi kallar Skagerack tar sig smidigt in ­mellan de nordiska länderna och blir ett viktigt gränsland mellan Nordsjön och Jyllands norra landsdel, det Norska Sörlandet och Svenska Bohuslän. På vår rundresa, som delvis går med båt längs det vackra kustlandskapet, visar sig verkligen länderna från sina bästa sidor. Under fem dagar får vi stifta bekantskap med de Danska sandstränderna och de fantastiska Norska fjordarna.

TORSDAG

middag

Avresa från påstigningsorten på morgonen.

Lunchpaus efter vägen. Resa genom Västergötland till Göteborg. Vi åker en kort tur genom Göteborg och om tid finnes stannar vi för eftermiddagsfika innan vi åker ner till Stena Lines terminal för att åka till Fredrikshamn. Vi kör iland och åker till vårt hotell Jutlandia!

FREDAG

frukost och middag

Dagen tillbringas i Skagen med besök på Skagens museum och åktur med Sandormen ut till Jyllands nordligaste udde  - Grenen, där Skagerack och Kattegatt möts! Tillfälle till lunch i Skagens fiskehamn. Ett besök till Sankt Laurentii kyrka, den sandfyllda kyrkan och en vandring i Skagens öken hör till, Råbjerg Mile Europas största vandrande sandöken ligger några kilometer söder om Skagen. Sanddynerna kan bli upp till 40 meter höga och täcker en yta av cirka två kvadratkilometer. Den enorma sanddynen flyttar sig 15-20 meter årligen. Vidare mot Hirtshals för avfärd 20.00 med Fjord Lines kryssningsfartyg mot Norge. Övernattning och middag ombord.  

LÖRDAG

frukost och middag

Fartyget ankommer Stavanger tidigt på morgonen för ett kort stopp, och fortsätter sedan längs den norska västkusten - med dess unika och vackra landskap och natur. Väl framme i Bergen 12.30 gör vi en stadsrundtur med lokalguide. Resten av dagen tillbringas i Bergen. Här finns en rad sevärdheter, som t ex Bryggen med minnen från hansatiden och/eller en av Norges mest kända attraktioner Flöjenbanen. Färden upp tar 5-6 minuter och på toppen njuter du av en magnifik utsikt över Bergen. Övernattning på Zander K.

SÖNDAG

frukost och middag

Avresa 08.00 Vi äter vår frukost och lämnar Bergen bakom oss och reser österut mot Voss. Här delar sig vägen och vi väljer att passera Hardangerfjorden via nya Hardangerbron - Norges längsta hängbro 1320 m. Nu väntar en vacker resa genom Måbödalen och över en av Europas största högfjällsplatåer - Hardangervidda - ”Norges tak”!  På avstånd ser vi Vörings­fossen - ett av Norges högsta vattenfall. Snart är vi i ”skidorten” Geilo. Efter uppehåll för lunch fortsatt resa genom Hallingdalen till Oslo, där vi övernattar på Scandic hönefoss. Ankomst på kvällen.

MÅNDAG

frukost

Resans sista dag. Förmiddagen tillbringar vi i Oslo. Om du önskar kan du följa med din reseledare på en tur till Frognerparken med Wiegelandsmonumentet  och Holmenkollen - annars är förmiddagen fri för egna aktiviteter. Avresa från Oslo 14.00 . Vi kör hemåt via Töcksfors. Karlstad, Kristinehamn och Karlskoga passeras.  Hemkomst på kvällen.


BOKA NU

8 380 kr
Rum
Bussreservation
Anslutningskostnad, T o R

Var vänlig ange följande:
45  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Skagen Bergen Oslo

Avresa: Torsdag 24 augusti

Resdagar: 5

Pris: 8 380 kr

Reseledare: Lars Sköld

Detta ingår

 • resa i helturistbuss från påstigningsort
 • båt Göteborg-Fredrikshavn
 • resa Fjordline Hirtshals - Bergen med övernattning ombord   plats i 2-bäddshytt insides d/wc
 • tre nätter i dubbelrum med d/wc
 • fyra frukostar och fyra middagar
 • entre Skagens Museum
 • resa med Sandormen Skagen/Grenen
 • rundtur Göteborg, Bergen och Oslo
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • färjekostnader, broavgifter, vägskatter
 • reseledare

Fri anslutning från: Stockholm, Uppsala, Bålsta, Enköping, Västerås, Hallstahammar, Köping, Arboga, Örebro

Anslutning till en kostnad från: Sala, Strängnäs, Eskilstuna, Kungsör,

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum & enkelhytt 2 350kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.

Svenska medborgare kan använda svenskt id-kort eller svenskt körkort istället för pass vid resa inom norden.

Avrese- och hemkomsttider, se tabell 1

OBS! Vi reser med båt. V.g. ange

födelsedatum (år-månad-dag) vid bokning.

Våra hotell & Fartyg

Natt 1: Hotel Jutlandia
Natt 2: Fjord Line Hirtshals-Bergen
Natt 3: Zander K, Bergen
Natt 4: Scandic hönefoss