Nordkap i Midsommartid

Få resmål är så fängslande som Nordkap, Europas nordligaste utpost. Här vid det yttersta europeiska landområdet blickar ni ut över Norra ­Ishav­et och betraktar Midnattssolen från den 307 m höga Nordkapsklippan. Vi reser genom norra Sverige, Finland och Norge på ditvägen och följer ­Norges kust mot ­Narvik och besöker Tromsö på tillbakavägen. Vi över­nattar i bl a Enontekiö, Finland och Honningsvåg, nära Nordkap och Tromsö i Norge. Här upplever ni storslagna vyer, fjäll, ­fjordar och en fascinerande ­natur på vår resa till midnattssolen. På resan har ni ­möjlighet att uppleva midnattssolen vid flera tillfällen - på Nordkapsklippan, Tromsö och i Narvik.

ONSDAG

Avresa från påstigningsorten på morgonen.

Vi färdas norrut efter Norrlandskusten förbi Söder­hamn. Lunchpaus efter vägen. Snart är vi i Sundsvall. Färden går vidare norrut längs det vackra Högakustenområdet, Nordingrå och den nya bron över Ångermanälven. Ca 18.00 är vi i Umeå. Vi bor på Scandic Plaza Umeå.

TORSDAG

frukost och middag

Avresa 08.00.

Dagens etappmål är Enontekiö i Finland. Skellefteå­området känt för sina gruvor passeras. Vidare mot Luleå och Gamlestaden bl a känd för Sveriges största ”kyrkstad”. Lunchuppehåll. Kort stopp vid Kukkolaforsen. Vid Övertorneå passerar vi finska gränsen. Vi följer Torne och Muonio älvs dalgångar. Ankomst till Hotel Jussan Tupa, Enontekiö 20.00.

FREDAG "Midsommarafton"

frukost och middag

Avresa 08.00. Vi lämnar Enontekiö för resa norrut mot Kautokeino. Uppehåll vid Juuls silversmedja. Nu är vi ute på den stora Finnmarksvidda - en vidsträckt platå med typisk fjällnatur. Vid Alta möter vi för första gången den dramatiska fjordnaturen och Ishavet. Lunchuppehåll i Alta. Skaidi passeras och vi fortsätter den slingrande vägen längs Porsangenfjorden. För att komma ut på Mageröya, där Honningsvåg och Nordkap ligger, kör vi genom tre tunnlar. Vi kommer till vårt hotell, Scandic Hotell i Hånningsvåg 

Senare på kvällen tar vi vår buss ut till Nordkapsklippan. Det är ju midsommarafton och det skall vi fira in genom lite godsaker och skåla för sommaren och det på en plats så långt norrut i norden ni kan komma. Vi hoppas att vädret är bra och att vi får se Midnattssolen breda ut sig över ­Is­havet.

I Nordkapshallen visas en multivisionshow. Ni får ett Nordkapscertifikat, som bevis på att ni varit här.

LÖRDAG "Midsommardagen"

Frukost och middag. Avresa 08.00.

Dagens etapp bjuder på fjordar och orter längs nordnorska kusten. Lunchpaus. Vacker utsikt från utsiktsplatsen vid Gildetun på Kveangsfjället. Färja Olderdalen-Lyngseidet/Svensby-Breivikeidet.

Ankomst till Scandic Ishavs Hotellet, Tromsö 19.30. Här bor vi två nätter.

SÖNDAG "Tromsö"

Frukost

Idag har vi hela dagen till att uppleva "Nordens Venedig", Tromsö. Vi börjar med att ta fjällhissen för att få vacker natur och magisk utsikt. När vi kommer ner så har ni hela dagen till förfogande på egen hand. Middag rekomenderas att ätas på någon av alla restauranger på stan. 

MÅNDAG

frukost och middag

Frukost och middag.  Förmiddagen tillbringar vi i Tromsö. Lämpligt kan t.ex. vara att besöka Polarmuseet.

Avresa 13.00 och besök i Tromsös stolthet –­Ishavskatedralen. Senare på eftermiddagen ankomst till Narvik; staden som är utlastningshamn för malmbanan från Kiruna. Övernattning på Scandic Narvik, ankomst ca 17.30.

TISDAG

frukost och middag

Frukost och middag. Avresa 08.00. Efter frukost lämnar vi Narvik och kör den vackra vägen över fjället till Sverige.Riksgränsen och Abisko passeras och på avstånd ser vi Lapporten. Snart är vi i gruvstaden Kiruna. Besök i Kiruna kyrka.

Vidare förbi Svappavaara och Malmberget till ­Porjus, där vi stannar för lunch. I Jokkmokk - huv­udort i Lule lappmark  stannar vi för ett besök på Samemuseet.

Strax söder om Jokkmokk passeras Polcirkeln. Vägen fortsätter genom det typiska norrländska myrlandskapet till Arvidsjaur.

Ankomst omkring kl 18.00.

ONSDAG

frukost

Avresa 08.00. Fortsatt resa på inlandsvägen via Storuman, ­Wilhelmina och Strömsund till Östersund. Uppehåll i Vilhelmina för lunch och tid för att shoppa och kanske ett besök hos den kända sameslöjdaren Sven Åke Risfjell.

Ankomst till Clarion Hotell Grand, Östersund ca 17.00.

TORSDAG

frukost

Avresa 09.00. Vi kör mot Ånge och söderut förbi Ljusdal och vidare mot Gävle. Lunch­uppehåll efter vägen. Åter till hemorten på kvällen.


BOKA NU

13 750 kr
Rum
Bussreservation
Anslutningskostnad, T o R

Var vänlig ange följande:
34  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Nordkap i Midsommartid

Avresa: Onsdag 21 Juni

Resdagar: 9

Pris: 13 750 kr

Reseledare: Jan-Åke Karlsson

Detta ingår​

 • resa i helturistbuss från påstigningsorten
 • åtta övernattningar i 2-b rum m d/wc
 • åtta frukostar och sju middagar
 • entré till nordkapshallen/multivisionsfilm
 • nordkapscertifikat
 • entre Fjellhissen i Tromsö
 • besök Sameslöjsgalleriet Sven-Åke Risfjell i Vilhelmina
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • färjekostnader och vägavgifter
 • reseledare

Fri anslutning från: Stockholm, Uppsala, Bålsta, Enköping, Västerås, Hallstahammar, Köping, Arboga, Örebro

Anslutning till en kostnad från: Sala, Strängnäs, Eskilstuna, Kungsör

Frivilliga tillägg
 • Enkelrum 3 990 kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr
Avrese- och hemkomsttider

Meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes.

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras.