RAINMAN
– Oscarsbelönade storfilmen blir musikal!

Rainman

 Ännu en filmsuccé kliver in på Oscars.

Efter ”Så som i Himmelen” ska fyrdubbla Oscars-vinnaren Rain Man spelas.  

I huvudrollerna: Robert Gustafsson och Jonas Karlsson.

Just Rain Man var Sveriges mest sedda biofilm, våren 1989. Den nominerades till åtta Oscar och fick fyra. Bland annat Bästa film, men också Bästa huvudroll (till Dustin Hoffman).  Jonas Karlsson spelar Tom Cruises roll som Charlie Babbitt, en överklass-brat. Robert Gustafsson tolkar Dustin Hoffmans paradroll - brodern Raymond Babbitt, en autistisk man med savant-egenskaper som fotografiskt minne, innesluten i sin egen värld. 

 Sedan barndomen bor Raymond på en institution, där upprepningar och benhårda vanor fyller vardagen. Inget får rubba hans cirklar. Raymond är bortkommen i det praktiska, men har en superdator till hjärna. Han bollar med siffror på ett svindlande sätt och har en extrem förmåga att memorera. Ett snille som visar sig även kunna överlista gamblers i Las Vegas, genom att minnas redan utlagda spelkort på casinoborden.

 2013 spelades Rain Man i avskalad form, då på Rival. Mindre salong, med nästan obefintlig dekor. Trots det blev Rain Man en stor framgång. Fullsatt varje kväll, svårt att få biljett. Robert Gustafsson och Jonas Karlsson vill nu pröva att spela filmberättelsen igen, fast i fullstor skala. Den förstnämnde ser en utmaning i att Rain Man äntligen får möjlighet att spelas på stor scen, inför stor salong.

 - Filmen Rainman är en av mina största bioupplevelser, ever. Ingen annan historia har gripit tag i mig på samma sätt sen dess. Värme humor, glädje, smärta och tragik. Den har allt. Pjäsen är samma historia som i filmen, men nu uppdaterad med dagens kunskap om autism och naturligtvis med min och Jonas personliga tolkningar av dessa bröder, säger Robert Gustafsson.

Rain Man bygger på en verklig person, amerikanske Kim Peek (1951-2009). Flera filmscener är extra kända, däribland Raymonds malande repliker om flygolyckor. Raymond kan där och då enbart tänka sig att flyga med ett enda flygbolag: ”Quantas never crashed” sätt sen dess. Värme humor, glädje, smärta och tragik. Den har allt. Pjäsen är samma historia som i filmen, men nu uppdaterad med dagens kunskap om autism och naturligtvis med min och Jonas personliga tolkningar av dessa bröder, säger Robert Gustafsson.


BOKA NU

995 kr

Var vänlig ange följande:
0  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Snabba fakta

DATUM: 2021-02-21 kl. 15.30 Söndag (Tidigare datum 12/11)

Längd: 2 timmar, 20 minuter inkl paus.

Plats: Oscarsteatern Stockholm

Pris: 995 kr inklusive:

resa i helturistbuss

biljett till föreställningen

kaffe och smörgås, serveras i bussen vid återresa

Med reservation för slutförsäljning.

AVRESA 21 februari 2021

Påstigningsort:  Avgångstid:

Arboga Järnvägsstn, kl 12.10

Köping Skinngubben, kl 12.30

Hallstahammar OK rondell, kl 12.50

Västerås busstation hpl I, kl 13.10

Enköping Busstation Gl,a Enakyrkan, kl 13.40

Bålsta bussterminal, kl 14.10

Föreställningen börjar kl. 15.30