Från Arboga mot Sthlm

En Värsting Till Syster

Musikal på China Teatern i Stockholm

Nu är äntligen feelgood musikalen En värsting till syster i Sverige. Det är en gudomligt rapp, rolig och musikalisk komedi, baserad på den storsäljande filmen Sister Act från 1992 med Whoopi Goldberg i huvudrollen.

Det är julen 1977 och discodivan Deloris van Cartier (Gladys Del Pilar) drömmer om att bli en ny Donna Summer. I stället blir hon oväntat vittne till ett brutalt mord, iscensatt av sin oberäknelige pojkvän”, klubbägaren Curtis Jackson (Karl Dyall). Polisen Eddie Souther (Kim Sulocki) övertalar Deloris att vittna mot Curtis och lovar henne i gengäld en helt ny och skyddad identitet fram till rättegången. Vad Deloris inte förväntat sig är att hennes nya identitet är som nunna i det sällsynt stränga och påvra klostret Queen of Angels, där Abbedissan (Suzanne Reuter) styr med järnhand. Men inte ens Abbedissan kan undgå att oroas över det faktum att nunnekören under ledning av Syster Maria Lazarus (Charlott Strandberg) låter så illa att antalet besökare vid gudstjänsterna närmar sig noll, vilket i praktiken hotar hela klostrets existens.

Deloris ser sin chans att visa vad hon går för som musiker och lyfter med hjälp av bland annat den ständigt optimistiska Syster Maria Patrick (Birgitta Rydberg) kören till himmelska höjder. Och inte bara himmelska, ibland hamnar nunnornas power gospel farligt nära de alltmer populära discorytmerna och det är verkligen inte alls vad Abbedissan tänkt sig.

En maktkamp utspelar sig inne i klostret samtidigt som Curtis Jackson och hans gäng börjar ana var polisen gömt Deloris. Vad Curtis dock inte räknar med är det starka systerskap som råder i klostret och som även Deloris blivit en uppskattad del av. För när alla systrarna släpper loss sina stämmor tillsammans -då kan allt hända- och gör det i denna fartfyllda, medryckande och gudomligt roliga musikal.

medverkande är: Gladys Del Pilar Karl Dyall Suzanne Reuter Charlotte Strandberg m.fl.


BOKA NU

1 195 kr

Var vänlig ange följande:
6  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Snabba fakta

DATUM: 2020-04-04 Kl 15.00 Lördag

Längd: 2 h 50 min

Plats: Chinateatern   Stockholm

Pris: 1 195 kr inklusive:

resa i helturistbuss

biljett till föreställningen, på Parkett.

kaffe och smörgås, serveras i bussen vid återresa

Med reservation för slutförsäljning.

AVRESA 4 april 2020

Påstigningsort:  Avgångstid:

Arboga Järnvägsstn, kl 11.30

Köping Skinngubben, kl 11.50

Hallstahammar OK rondell, kl 12.10

Västerås busstation hpl I, kl 12.30

Enköping Busstation Gl,a Enakyrkan, kl 13.00

Bålsta bussterminal, kl 13.30

Föreställningen börjar kl. 15.00