Saturday Night Fever

Succémusikalen från Broadway och West End kommer äntligen till China Teatern i Stockholm.

Det är julen 1977 och discodivan Deloris van Cartier (Gladys Del Pilar) drömmer om att bli en ny Donna Summer.

Staying Alive, Night Fever, How Deep Is Your Love, Tragedy, You Should Be Dancing, If I Can’t Have You, Jive Talkin’ och så vidare – de klassiska hitlåtarna avlöser varandra när Saturday Night Fever sätts upp på China Teatern 2020.

Redan 1977 kom dansfilmen Saturday Night Fever med John Travolta i huvudrollen. Samtidigt fick Bee Gees sitt definitiva genombrott och plattan såldes i över 40 miljoner exemplar, vilket gjorde den till det mest sålda soundtracket genom tiderna.

Den färgsprakande musikalen, med de många låtklassikerna, förflyttar dig tillbaka till 70-talets New York med dess glittrande heta discorytmer och partyliv. Här finns fantastiska dansnummer, discokulan, de vita kläderna, höftvickandet och de utsvängda byxorna. Men här finns också plats för förortens hårda vardagsliv och den ständiga kampen för att överleva -åtminstone till nästa dag.

Tony Manero (David Lindgren) är en ung italien-amerikan som lever för lördagskvällarna på det lokala Brooklyn discot Odyssey. Genom sina häftiga steg och sköna stil blir Tony snabbt kung på dansgolvet men utanför klubben är livet långt ifrån en dans på rosor. Hemma är han i konstant fejd med sin pappa (Samuel Fröler) och i mammans (Suzanne Reuter) ögon skall han konkurrera med sin äldre bror (Robert Rydberg) som till hennes oförställda glädje och stolthet blivit prästvigd. Inte heller jobbet som färghandelsbiträde ger honom mer än en möjlighet att överleva till nästa dag. Och i gänget Faces, där han är den obestridde ledaren, är kvällarna fyllda av meningslösa småbråk. Men, allting förändras när han får syn på Stephanie Mangano (Kristina Lindgren) på discot och börjar repetera med henne inför klubbens stora danstävling. Stephanie drömmer om en värld bortom Brooklyn och hennes planer på att flytta över bron, till Manhattan kommer snart förändra Tonys liv för all framtid.

 

 


BOKA NU

1 190 kr

Var vänlig ange följande:
46  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Snabba fakta

DATUM: 2020-11-07 Kl 15.00 Lördag

Längd: ?

Plats: Chinateatern   Stockholm

Pris: 1 190 kr inklusive:

resa i helturistbuss

biljett till föreställningen, på Parkett.

kaffe och smörgås, serveras i bussen vid återresa

Med reservation för slutförsäljning.

AVRESA 7 november 2020

Påstigningsort:  Avgångstid:

Arboga Järnvägsstn, kl 11.30

Köping Skinngubben, kl 11.50

Hallstahammar OK rondell, kl 12.10

Västerås busstation hpl I, kl 12.30

Enköping Busstation Gl,a Enakyrkan, kl 13.00

Bålsta bussterminal, kl 13.30

Föreställningen börjar kl. 15.00