Skip to main content

Portugal Cascais

Avresa 2 oktober, Vi åker till Cascais vid Portugals vilda Atlantkust där sol och bad, vacker natur och spännande kultur väntar. Under resan får vi också uppleva stadspulsen i Lissabon, besöka den charmiga byn Sesimbra och prova vin i Azeitao. Lägg därtill landmärket Cabo da Roca och pittoreska Sintra som rundar av vår vistelse i Portugal.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Middag

  Avresa från Stockholm-Arlanda till Lissabon, busstransfer till vårt strandnära hotell Baia i Cascais, där vi ska bo i sju nätter. Hotellet ligger centralt i Cascais, med närhet till havet och marinan.

 • Dag 2: Frukost och middag

  Tillsammans med vår reseledare upptäcker vi Cascais. Ursprungligen är det en gammal fiskeby som har utvecklats till populär badort. I gamla Cascais finns gågator och slingrade gränder och det är trevligt med butiker, barer och restauranger. Eftermiddagen är fri för att på egen hand utforska mer av Cascais eller bara njuta av sol och bad.

 • Dag 3: Frukost och middag

  Idag tar vi oss till Lissabon med buss för en guidad stadsrundtur och vi får också tid att se oss omkring på egen hand. Lissabon är en mångsidig och kontrastfylld stad som bjuder på ett stort utbud av sevärdheter, gallerier, museer och shopping. Här finns allt från vindlande kullerstensgränder till raka rutnät av gator, men också breda avenyer. I den kuperade staden tar man sig bäst runt med spårvagn och bergbana.

 • Dag 4: Frukost och middag

  Dagen är fri för att sola och bada. Vi kan också upptäcka mer av Cascais eller flanera längs strandpromenaden till badorten Estoril som ligger ca 5 km bort.

 • Dag 5: Frukost och middag, Utflyktsdag

  På morgonen åker vi till landmärket Cabo da Roca, det europeiska fastlandets västligaste punkt. Den ligger på klipporna med branta stup runtomkring och milsvid utsikt över Atlanten. På vår väg vidare stannar vi i Colares för vinprovning, innan vi fortsätter till pittoreska Sintra. Här kan vi besöka Palacio de Nacional i gamla stan, ett pampigt palats som kombinerar flera olika arkitektoniska stilar. I Sintra har vi fri tid för lunch och under eftermiddagen återvänder vi till Cascais.

 • Dag 6: Frukost och middag

  Dagen är fri för sol och bad i Cascais. Den som vill kan istället ta sig smidigt till Lissabon med snabbtåg. Stationen i Cascais ligger ca 10-15 minuters promenad från vårt hotell och tåget till Lissabon tar ca 30 minuter.

 • Dag 7: Frukost och middag

  Efter frukost är det dags att checka ut efter härliga dagar i några av Portugals pärlor. Vi åker med vår buss till flygplatsen för att flyga hem till Arlanda.

 • Flygtider

  2023-10-02 Arlanda-Lissabon kl 14.00-17.30

  2023-10-08 Lissabon-Arlanda TP 782 kl 12.50-18.05

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Eskilstuna Bussterminal, anslutning till Köping/Arboga 08:40
Örebro Resecentrum hpl A 08:40
Arboga E18 Dinners 09:10
Kungsör Torget, anslutning till Köping/Arboga 09:10
Köping Gamla taxi/hpl Båtbussarna 09:30
Hallstahammar OKQ8, rondellen 09:50
Sala Järnvägsstation, Anslutning till Enköping 10:05
Strängnäs Järnvägsstaion, Anslutning till Enköping 10:05
Bålsta Busstation, anslutning till Enköping 10:10
Västerås Busstationen, hpl I 10:10
Enköping Gustav Adolfs Plan/ Källgatan 21 10:40
Uppsala Resecentrum Stationsgatan hpl E3 11:25
Arlanda T5 Vi ses på Arlanda T5 12:00

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Cabo da Roca & Sintra m vinprovning.
  Cabo da Roca & Sintra m vinprovning. På morgonen åker vi till landmärket Cabo da Roca, det europeiska fastlandets västligaste punkt. Den ligger på klipporna med branta stup runtomkring och milsvid utsikt över Atlanten. På vår väg vidare stannar vi i Colares för vinprovning, innan vi fortsätter till pittoreska Sintra. Här kan vi besöka Palacio de Nacional i gamla stan, ett pampigt palats som kombinerar flera olika arkitektoniska stilar. I Sintra har vi fri tid för lunch och under eftermiddagen återvänder vi till Cascais.
  Pris: 490:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Dubbelrum med två sängar 0:-
 • Enkelrum 3 650:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
2/10-2023 måndagPortugal CascaisMer än 814 650:-Boka