Skip to main content

Skottland med Edinburgh Tatto

Perth Inverness Oban 

Avresa 1 augusti, Resan tar dig till det bästa av Skottland, med spektakulära berg som omger det ­magiska sceneriet av gamla klanslott, dalar, havsvikar och sjöar. Här finns rester av en tusenårig klankultur ”Höglandskultur” uppblandad med anglosaxiska och nordiska inslag. Vi ser bl a whiskystaden Oban, huvudstaden Edinburgh,  Inverness och sjön Loch Ness.

Under resan besöker vi förstås ­Whiskydestillerier och smakar på den ädla skotska drycken och ser hur ekfaten kommer till. Smakerna varierar från torr låglandswhisky och kraftigare höglandswhisky till den typiska torviga, rökiga whiskyn från de västra öarna och Oban på västkusten. Resans höjdpunkt är kanske den praktfulla föreställningen Edinburgh military ­Tattoo.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Middag

  Vi flyger från Arlanda till Edinburgh via Köpenhamn. Vår buss väntar på oss för att påbörja resan västerut. Vi färdas mot Glasgow via den sägenomspunna sjön Loch Lomond. Här skiftar naturen karaktär och vi börjar resa i höglandsområden. Vi kommer till den gamla fiskebyn Oban som idag håller ett samhälle om ca 8000 invånare. Härifrån reser man vidare med båt ut mot hebriderna. Vi bor två nätter här på centralt hotell.

 • Dag 2: Frukost

  Dagen i övrigt ägnas åt Oban med omnejd. I egenskap av huvudort i norra Argyll, kallas staden informellt ”Porten till öarna”. Staden ligger omgiven av kullarna vid Oban Bay. Ovanför staden ligger McCraig’s Tower, en byggnad som liknar Colosseum och avbildas på många av de vykort som säljs på George Street. Tornet ligger 10 minuter brant promenad uppför från centrum av staden och erbjuder spektakulär utsikt över staden och de närliggande öarna. Från Oban finns ett otal båtförbindelser till öarna i väster, t ex öarna Staffa, Mull och Iona, kända från den skotska keltiska historien.

  Middag på egen hand. Missa inte de fina fiskrestaurangerna i Obans hamn. Rekommenderas starkt, OBS förboka bord.

 • Dag 3: Frukost och middag

  Efter frukost lämnar vi Oban för den här gången och åker norrut längs med Loch Linnhe till Fort Willian och det högsta berget Ben Nevis. Uppehåll vid Commando Memorial, vid Spean Bridge. Monumentet står som ett minnesmärke över de brittiska commandosoldater, som tränade i området Lochaber under 2.a världskriget.. efter slussområdena övergår kanalen i den norra delen som är Loch ness, där Nessie bor. Håll utkik efter Nessie, under färden passerar vi Urqurat Castle, väl bevarad slottsruin med vacker utsikt över sjön. Innan vi kommer in till Inverness stannar vi till för ett besök på Holm Mills/James Pringle weawers/ i Inverness. Här finns ett brett utbud av kläder, souvenirer, tartan, smycken etc - allt det du finner typiskt skotskt! Incheckning och middag på vårt hotell.

 • Dag 4: Frukost, Utflyktsdag

  Idag åker vi på en rundtur som kommer innehålla slott, Whiskey i Speyområdet och Historiska platser. Mer info kommer senare

 • Dag 5: Frukost och middag

  Idag åker vi vidare till Edinburgh, vi åker över höglandet, "Highlands" där bl.a. skidorten Aviermore passeras stopp i den lilla byn Pitlochry innan vi tar vägen via Stirling in mot huvudstaden. Vår lokalguide möter oss för en tur i staden. Vi kommer till vårt hotell och vi installerar oss på vårt centrala hotell med gångavstånd till "The Royal mile" gågatan där Kungahusets sommarresidens ligger i ena endan och slottet i den andra. På kvällen beger vi oss till Borggården på slottet för att uppleva Edinburgh Military Tattoo, en praktfull föreställning där flera uppvisningsgrupper från hela välden deltar.

 • Dag 6: Frukost

  Efter frukost har vi hela dagen på oss och njuta av staden, Det är mycket folk då det är festivaltid så förmiddagarna är bra att göra ev besök längs Royal Mile, då är det lite lugnare, kanske besöker du museerna på Edinburgh castle, vandrar längs Royal Mile till Holyrodd House. På eftermiddagen kan ett besök i Newtown rekommenderas för shopping eller går du till Rose Street och äter haggis – Skottlands nationalrätt och dricker en riktig ale.

 • Dag 7: Frukost

  Efter frukost checkar vi ut, avresa 10.00. Vår buss kommer och hämtar oss och kör till flygplatsen i Edinburgh. Efter incheckning finns det tid för lunch och shopping på flygplatsen före avresa hem till Arlanda via Köpenhamn.

 • Extra information

  Skottlands skrivna historia börjar huvudsakligen med Romerska rikets ankomst till Britannien, när romarna invaderade områden som idag är England och Wales. Dessa områden blev till den romerska provinsen kallad "Britannia". Norr om denna provins låg markerna som inte styrdes av romare, kallade "Caledonia".

  VÄRLDENS DYRASTE whisky är en The Macallan, igen. Singelmalten från Skottland hade rekordet innan också. Det nya världsrekordet lyder på 1,45 miljoner pund och sattes på Sotheby’s i London av en flaska 60-årig Macallan. Det är 18 miljoner kronor eller en halvmiljon för en dram!

 • Flygtider

  2023-08-01 Arlanda-Köpenhamn-Edinburgh kl 11.40-14.30 (lokal tid)

  2023-08-07 Edinburgh-Köpenhamn-Arlanda kl 13.00-19.00

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Eskilstuna Bussterminal, anslutning till Köping/Arboga 05:50
Örebro Resecentrum hpl A 05:55
Arboga E18 Dinners 06:25
Kungsör Torget, anslutning till Köping/Arboga 06:30
Köping Gamla taxi/hpl Båtbussarna 06:55
Hallstahammar OKQ8, rondellen 07:15
Sala Järnvägsstation, Anslutning till Enköping 07:30
Strängnäs Järnvägsstaion, Anslutning till Enköping 07:30
Bålsta Busstation, anslutning till Enköping 07:35
Västerås Busstationen, hpl I 07:35
Enköping Gustav Adolfs Plan/ Källgatan 21 08:05
Uppsala Resecentrum Stationsgatan hpl E3 08:50
Arlanda Vi ses på Arlanda, T5 09:40

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Utflykt Whiskey och Slott
  Utflykt Whiskey och Slott Utflykt Whiskey och Slott
  Pris: 550:-
 • Bussplats
  Bussplats
  Främre sektion rad 1-6, Pris: 200:-
  Mellan sektion, rad 7-10, Pris: 200:-
  Bakre sektion, rad 11 -, Pris: 200:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 4 250:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
1/8-2023 tisdagSkottland med Edinburgh TattoMer än 819 250:-Boka