16 maj
,
3 dagar

Oslo 17 maj firande

Visning av Lars Lerins Sandgrund

Följ med till vårt grannland i väster och upplev ett äkta nationaldagsfirande den 17 maj. ”Karl Johan” från slottet till Stortingsbyggnaden är full av glada Oslobor!

Upplev paraden med orkestrar, ”barnetåg” med pojkar och flickor i folkdräkter och åskådare, som viftar med flaggor och jublar! Vi erbjuder er en tredagars resa med övernattningar på Radisson Blu Scandinavia Hotel, - beläget i centrum inte långt ifrån Slottet och ”Karl Johan”. Vårt besök i Oslo omfattar även Aker brygge, Wiegelandsparken, Holmenkollen och Bygdöya med Vikingamuseet och FRAM-museet.

På återresan uppehåll i Karlstad och visning av Lars Lerins utställning på Sandgrund.

ONSDAG

Avresa från påstigningsorten på morgonen.

Vi reser västerut förbi Örebro mot Karlstad.

Lunchpaus i Töcksfors. Resan går genom Värmland till Örje där gränsen passeras. Oslofjorden blir snart synlig och vi är snart i Oslo. Stadsrundtur med lokal guide 16-18.00 och inkvartering på Radisson Blu Scandinavia. På kvällen tar reseledaren dig med på en promenad i hamnen och Aker Brygge - sevärt och med många serveringar.

TORSDAG 17:e MAJ

Frukost.

Idag firar vi Norges Nationaldag. Vårt hotell ligger nära ”Karl Johan” så vi promenerar dit. Festligheterna pågår under förmiddag till strax efter lunch. Nationaldagen firas den 17 maj på grund av att norrmännen år 1814 antog en egen grundlag vid riksdagen i Eidsvold. Att klä sig fint på nationaldagen är viktigt och det är inte ovanligt att man plockar fram sin folkdräkt dagen till ära. Folkdräkterna är färgglada och pryds ofta med släktens silverspännen. Nationaldagen är barnens högtid. I skolorna förbereder sig eleverna långt i förväg.

Det största firandet äger rum i Oslo där barn och ungdomar med norska flaggor i hand tågar längs Karl Johan till glad musik och hurrarop. Målet är kungliga slottet där kungafamiljen står och vinkar från balkongen.

På eftermiddag har du möjlighet att besöka museerna på Bygdöy: Vikingaskeppsmeseet och Nansens polarforskningsfartyg FRAM (Entréavgift: ca 100 NOK/person/museum) Om du vill kan du åka båt tillbaka!

FREDAG

Frukost.

Avresa 08.00. Detta är resans sista dag och vi reser hemåt. Via Kongsvinger, gränsen och Morokulien är vi snart i Charlottenberg, där vi gör lunchuppehåll. Nu är vi i Värmland. På avstånd ser vi Brunskogs kyrka känd från ­Gustav Frödings dikter.

Lunchuppehåll i Karlstad och guidad visning på Lars Lerins utställning på Sandgrund.

Frödings Alsters herrgård liksom ­Bofors passeras innan vi kommer till Örebro. Vidare mot Mälardalen.

Återkomst till hemorten på kvällen.


BOKA NU

3 330 kr
Rum
Bussreservation
Avbeställningsskydd

Var vänlig ange följande:
0  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Avresa: onsdag 16 maj

Resdagar: 3

Pris: 3 330 kr 

Reseledare: Lillemor Norrby

Detta ingår

 • resa i helturistbuss från påstigningsort
 • två nätter i dubbelrum med d/wc
 • två frukostar
 • stadsrundtur Oslo
 • guidad visning av Lars Lerins utställning Sandgrund Karlstad
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • färjekostnader, broavgifter, vägskatter
 • reseledares tjänster
 • Fri anslutning från: Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum  1 100 kr
 • Reservation av plats i buss 100 kr
 • Avbeställningsskydd 170 kr

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras

Vårt hotell

Natt 1-2: Radisson Blu Scandinavia Hotel****

Holbergs Gate 30, Oslo, 0166, Norge

’Tel+47 23 29 30 00  antal rum: 497 antal våningar 22 Restaurang och 2 barer/lounger Inomhuspool Gym Terrass Reception öppen dygnet runt Luftkonditionering

gratis wi-fi

Vår bedömning: hög klass *****