29 mars
,
4 dagar

Påsk i Prag – 4 dagar

Prag är en av de vackraste och bäst bevarade europeiska huvudstäderna. Staden har i i stort sett varit förskonad från att förstöras av krig och våldsamheter. Här finner Du en unik stadsmiljö koncentrerad på båda sidor av floden Moldau och sammanbunden av den vackra Karlsbron.

På höjden ovanför staden tronar Hradcanyborgen - Pragborgen med ett stort antal palats, kyrkor och kloster – byggda vid olika tidpunkter och i olika arkitektoniska stilarter. Borgen har varit och är fortfarande landets maktcentrum. Utsikten över Moldau och Prags gamla medeltida centrum från borgen är hänförande. Den historiska stadskärnan - på andra sidan floden – är relativt liten och lämpar sig väl att utforska till fots.

Blir du hungrig eller törstig är det aldrig långt till någon mysig restaurang eller ölstuga. Prisnivån är gynnsam och du upplever att du får mycket för dina slantar!

Tre övernattningar i Prag på Hotel Ambiance **** ingår i resan. Hotellet ligger på bekvämt avstånd till centrum och nära spårvagnshållplats.

TORDAG

Avresa från Arlanda 10.50, ankomst till Prag 12.40 Här väntar vår buss som tar oss till vårt hotell där vi ska bo i trenätter. Vi börjar vår besök i Prag med en rundtur.

FREDAG

Frukost.

Utflykt, halvdag 9–13 Kutna Hora. Den tjeckiska staden Kutna Hora ligger sju mil öster om Prag och är upptagen på UNESCO:s världsarvslista på grund av sin arkitektur. På medeltiden var staden centrum för en blomstrande silvergruvsindustri och idag är den känd för sina byggnader och kyrkor. Santa Barbara ÄR otvivelaktigt den mest imponerande kyrkan i Kutna Hora men det är kanske ändå den lilla skelettkyrkan i Sedlec som är den mest omtalade. Utanpå är detta lilla kapell ganska oansenligt, men inuti är det rikligt och konstfullt dekorerat med benknotor och döskallar från 40 000 människor(190kr). På eftermiddagen, blir det besök på Czech Beer museum och Staropramen med guidad tur, ölprovning samt även avsmakning av andra lokala drycker som honungsvin, Absint, Bechovrovka. (280 kr)

LÖRDAG

Frukost.

Idag är är det programfri dag för att på egen han utforska Prag. På kvällen erbjuder vi Dig en trevlig Folkloreafton på U Marcanu med musik, middag och dryck (360 kr)

SÖNDAG

Frukost.

En sista chans att ta en äkta Tjeckisk öl, shoppa eller bara promenera i denna fantastiska stad, innan transfer från hotellet för avresa till Arlanda - Stockholm 15.45 med ankomst Arlanda 17.35


BOKA NU

5 990 kr
Rum
Alla utflykter
Utflykt ▲Kutna Hora
▲ = denna utflykt ska bokas före avresa
Utflykt ▲Staropramen och Ejkiska ölmuseet
▲ = denna utflykt ska bokas före avresa
Utflykt ▲Folkloreafton U Marcanu
▲ = denna utflykt ska bokas före avresa
Avbeställningsskydd
Bussanslutning Arlanda tur och retur

Var vänlig ange följande:
0  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Påsk i Prag

Avresa: Torsdag 29 mars

Resdagar: 4

Priset avser avresa från Arlanda.

Pris: 5 990 kr

Reseledare: Raija Valtonen

Detta ingår

 • flyg t/r Arlanda–Prag med SAS
 • tre övernattningar i dubbelrum med dusch/wc
 • tre frukostar
 • transfer prags flygplats, ankomst och hemresa
 • reseledares tjänster
Frivilliga tillägg
 • Enkelrum 1 360 kr
 • Avbeställningsskydd 300 kr
 • Bussanslutning Arlanda tur och retur 280kr/330kr

- från Uppsala, Enköping, Bålsta  280 kr 

- från Örebro, Arboga, Eskilstuna, Kungsör, Strängnäs,

Köping, Hallstahammar, Västerås, Sala 330 kr

Utflykter

 • ▲Kutna Hora 190 kr
 • ▲Staropramen och Ejkiska ölmuseet 280 kr
 • ▲Folkloreafton U Marcanu 360 kr

▲ = denna utflykt ska bokas före avresa

Vid bokning av samtliga utflykter 750 kr

OBS! FLYGRESA. V.g. ange namn/stavning så som i pass

Pass eller nationellt id-kort ska medföras.

Vårt hotell

Natt 1–3: Amiance Hotell****

Tyrshova 1841/8, Prag 120 00, Tjeckien

Antal rum 99, antal våningar 7, Terrass, Luftkonditionering, gratis wi-fi, läge på orten, I Nové Město Tjeckiens nationalmuseum (0,9 km), Torget i Gamla Stan (2,1 km), Wenceslas-torget (1,1 km), Prag-operan (1,2 km), Lucerna-arkaden (1,4 km)

Vår bedömning: hög klass, ****