Skip to main content

Julmarknad i tre hansastäder 2024

Avresa 28 november, På vår fyradagarsresa besöker vi tre julmarknader – Hamburg, Lübeck och Bremen. Tre gamla hamn- och hansastäder med ett stolt förflutet och är några av Tysklands mest sevärda historiska städer.

I Bremens altstadt äger julmarknaden rum på stora torget. Sevärdheter här är bl a Rolandsstatyn samt ett besök i medeltida stadsdelen Schnoor är på sin plats. 

I Hamburg kanske du får se Tomten flyga på sin släde och Lübeck lockar med sina traditionella marknader med över 200 marknadsstånd. För dom som vill shoppa så gör vi ett besök på Citti Stormarknad.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Avresa från hemorten. Frukostuppehåll i Arboga. Lunchuppehåll efter vägen. Vidare söderut via Helsingborg/Helsingör till Danmark. Färja från Danmark till Tyskland. Ankomst omkr 21.00.

 • Dag 2: frukost och middag

  Avresa 08.00. Vi börjar dagen med ett besök i Lübeck. För de som så önskar ordnar vi med besök på Citti stormarknad. Kort tur med bussen genom centrum innan vi kommer till gågatan Breite Strasse. Här finner du ”marzipanhuset” Niederegger med café och härliga marzipanbakelser! Julmarknaden på torget Markt och ”Märchenwelt” med sagofigurer och berättelser ur Bröderna Grimms sagor finns likaså här! Kl 13.00 åker vi till Hamburg. Vi lämnar bussen i centrum på stora affärsgatan Mönchebergstrasse vid Rådhusplatsen och i anslutning till julmarknaderna! Marknaden förvandlar varje år området kring Rådhusplatsen till en äventyrlig liten by mitt i staden. Varje eftermiddag kan du uppleva ett julmirakel när jultomten ”flyger” över rådhustorget i sin släde

  frukost och middag
 • Dag 3: frukost och middag

  Vi åker till julmarknaden i Bremen. I altstadt vid rådhuset, med sin berömda renässansfasad, på Hanseatenhof och vid S:t Petri Domen finner du mer än 170 julpyntade stånd och bodar. Här finns även ”Rolandsstatyn” och ”Stadsmusikanterna från Bremen” - stadens kända staty. Här kan ingen undgå att känna doften av Glühwein och Bratwurst. Inte långt ifrån marknadsstånden ligger Bremens äldsta kvarter, Schnoor. Här ligger de små husen från 1400- och 1500-talet tätt intill varandra, som pärlor på rad, här hittar vi trivsamma kaféer, restauranger och butiker.

  frukost och middag
 • Dag 4: frukost

  Avresa 07.30. Färja Puttgarden - Rödby till Danmark. Vi passerar Köpenhamn och kör via Helsingör/Helsingborg, vi gör matuppehåll i Ljungby på restaurang Lagan. På kvällen är vi hemma efter en skön julmarknadsresa till Nordtyskland!

  frukost
 • Hotell

  Hotel am Shloss Ahrensburg

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Stockholm Cityterminalen 05:45
Strängnäs Järnvägsstaion, Anslutning till Enköping 06:00
Uppsala Resecentrum Stationsgatan hpl E3 06:00
Bålsta Busstation, anslutning till Enköping 06:15
Enköping Gustav Adolfs Plan/ Källgatan 21 06:45
Eskilstuna Bussterminal, anslutning till Köping/Arboga 07:00
Västerås Busstationen, hpl I 07:15
Hallstahammar OKQ8 rondellen 07:35
Kungsör Torget, anslutning till Köping/Arboga 07:35
Köping Gamla taxi/hpl Båtbussarna 07:55
Arboga E18 Dinners 08:30
Örebro Resecentrum hpl A 09:15

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Dubbelrum med två sängar 0:-
 • Enkelrum 795:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
28/11-2024 torsdagJulmarknad i tre hansastäder 2024
internet bokningsrabatt 50 kr
Mer än 85 750:-Boka