Holland blomsterkarnevalen 6 dagar med TT-line

Amsterdams kanaler, blomsterparken Keukenhof

Våren i Holland innebär fantastiska fält med lökväxter i full blomning. Hollands stora Blomsterkarneval - en två kilometer lång kortege med mer än fyrtio blomstersmyckade ekipage. Holland kan med rätta kallas Västeuropas blomsterland nummer ett med klimat och odlingsförhållanden gynnsamma för produktion av blommor och lökväxter.

De första tulpanerna kom hit på 1500–1600-talen från Asien via Turkiet och genom åren har skickliga odlare förädlat växterna och skapat oförglömliga upplevelser av naturens och blommornas mångfald och färger. På våren står lökväxterna i full blomning och skapar färgrika, blommande fält omgivna av små kanaler och väderkvarnar. Resan tar er via TT-line från Trelleborg till Trawemünde och vidare färd genom Tyskland till Holland och Amsterdam, på vägen stannar vi till i den sagolika staden Giethoorn. Vi gör båttur på Amsterdams ­kan­aler, besöker den fantastiska parken Keukenhof och får en visning av porslinsfabriken i Delft, där det berömda ”Delft blå” tillverkas och  såklart resan höjdpunkt! Blomsterkarnevalen!

TORSDAG

middag

Avresa från hemorten. Lunch­uppehåll på motell Vätter­leden. Vidare genom Småland till Skåne och Trelleborg där TT-lines ­fartyg väntar på oss. Sen middag och övernattning ombord med plats i bekväma tvåbäddshytter med d/wc och golvbäddar.

FREDAG

frukost och middag

Ankomst 07.30. Vi lämnar Travemünde och reser genom Nordtyskland förbi Hamburg till Bremen. Uppehåll för lunch. Vi åker vidare västerut förbi Oldenburg. Snart passeras gränsen och de första kanalerna, väderkvarnarna och typiska holländska broarna blir synliga. Cirka 12 nordväst om Amsterdam ligger den pitoreska sagolika staden Giethoorn. Staden har 2600 invånare och all traffik sker på kanaler eller på cykelvägar. Vi åker här en rundtur med kanalbåt för att se de dockhuslika miljöerna.  Ankomst till hotell Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier. (520 km)

LÖRDAG

frukost och middag.

Tidig avresa 07.30. Dagen börjar med att idag är det viktigt att ”vara på plats” tidigt, så att vi får en plats varifrån vi kan se resans höjdpunkt - Det stora blomstertåget -”Bloemencorso” bra. En cirka två kilometer lång kortege av mer än fyrtio blomstersmyckade ekipage passerar. Ett minne för livet - glöm inte kameran!

Efter lunchuppehåll fortsätter vi till Delft, där vi tittar på porslinstillverkning. Delftporslinet är sedan 1600-talet världsberömt.

SÖNDAG

frukost och middag

Avresa 08.00. Vår i Holland betyder tulpaner, krokus och narcisser.

Vi kör genom de stora blomsterfälten till den stora ­Keukenhofparken. Här finns miljontals blommor, blommande träd och buskar. Tulpanerna kom till Holland från Asiens inre via Turkiet. Tulpanodlingen skapade på 1600-talet enorma förväntningar i Holland, som ledde till ekonomiska spekulationer, vilka i många fall slutade i ekonomisk ruin. På eftermiddagen gör vi en båttur på Amsterdams kanaler. Under kanalturen berättas om stadens historia och sevärdheter. Amsterdam var på 1600-talet världens ekonomiska centrum med en betydelsefull hamn. Vid kanalerna kan vi än idag se dessa vackra hus, som påminner oss om stadens storhet. Amsterdam ligger vid floden Amstel, vilken gett floden dess namn.

MÅNDAG

frukost och middag

Avresa 08.00. Vi färdas genom det holländska grönskande landskapet och kommer snart till Tyskland. Gränsen passeras och resan går vidare förbi städer som Osnabrück och Münster. Lunch efter vägen. Vi ser på avstånd Hamburg och snart är vi i Travemünde. Övernattning och middag ­ombord på TT-lines fartyg. (500 km)

TISDAG

frukost

Tidig ankomst till Trelleborg. Resan fortsätter via Jönköping mot hemorten. Måltidsuppehåll på restaurang Vätterleden.

Återkomst på kvällen.

 

Blomsterparken Keukenhof

Från mitten av april och åtta veckor framåt kan man här beundra 6 miljoner blommande lökar. Grunden till park­en lades på 1840-talet av far och son Zochter som båda var trädgårdsarkitekter. Initiativet till den nuvarande parken togs 1949 av borgmästaren i Lisse, tillsammans med tulpanodlare i området. Parken blev en succé redan från början och första året besöktes anläggningen av nästan 250.000 personer. Idag kommer mer än 1 miljon besökare till Keukenhof bara under april och maj.

Randiga tulpaner

Det finns förteckningar som visar att tulpaner odlades redan på 1000-talet. På 1600-talet var den polkagrisrandiga tulpanen en av de mest populära. På 1630-talet inträffade Tulpanmanin i Holland, något som brukar kallas för världens första spekulationsbubbla. Efterfrågan eskalerade med rekordfart och priserna mångdubblades, vissa sorter var lika dyra som ett hus. Men på bara en vecka i februari 1637 fick handeln ett abrupt slut när bubblan sprack.


BOKA NU

8 990 kr
Rum
Bussreservation
Anslutningskostnad, T o R

Var vänlig ange följande:
43  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Holland blomsterkarneval 6 dagar

Avresa: torsdag 20 april

Resdagar: 6

Pris: 8 990 kr

Reseledare: Lars Sköld

Detta ingår

 • resa i helturistbuss från påstigningsort
 • tre nätter i dubbelrum med d/wc
 • två nätter ombord TT-Line 2-b d/wc golvbäddar
 • fem frukostar
 • fem middagar
 • båttur i Giethoorn
 • entre  blomsterparken Keukenhof
 • kanaltur i Amsterdam
 • besök inkl entré till Delftporslin
 • blomsterkarnevalen
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • vägskatter
 • reseledare

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum och enkelhytt 2 780 kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr                                                                                             

Fri anslutning från: Uppsala, Enköping, Västerås, Hallstahammar, Köping, Arboga, Örebro 

Anslutning till en kostnad från: Bålsta, Sala, Strängnäs, Eskilstuna, Kungsör

Pass eller nationellt id-kort ska medföras.

Avrese- och hemkomsttider, se tabell 2

OBS! Vi reser med båt. V.g. ange

födelsedatum (år-månad-dag) vid bokning.

Våra hotell

Natt 1+5: TT-line Trelleborg–Travemünde

Plats i 2-bädds insideshytt, golvbäddar

Natt 2-4: Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier