Lübeck Weekend

En vårresa till fantastiska staden Lübeck. Vi kommer att ha tid att gå i staden och såklart shoppa på Citti Markt. Lübeck centrum som är belägen innanför vallgaven är mycket orörd och där finns många gamla medeltida byggnader.  Vi bor på Hotell Holyday Inn Lübeck. Från hotellet tar det ca en kvart och gå in till Lübecks innerstad. På kvällen erbjuder Lübeck ett stort utbud av gemytliga restauranger och serveringar.

FREDAG

Avresa från påstigningsorten på morgonen.

Paus för lunch på motell Lagan. Kaffepauser efter vägen. Resan fortsätter genom Sverige, vi åker över Öresundsbron till Danmark och vidare ner till Rödby Havn för färjeöverfart till Puttgarden, ­vi kommer till vårt hotell omkring kl 21.00.

LÖRDAG

frukost

Dagen börjar med att besöka och göra förmånliga inköp på stormarknaderna Citti Park och Aldi. Efter detta åker vi tillbaka till Lübeck centrum och parkerar vår buss. Reseledaren tar er med på en kort promenad genom stadens centrum. Här finns de stora varuhusen med hela sitt utbud av intressanta varor. Breite Strasse är den stora gågatan, där de stora affärerna liksom varuhuset Karstadt finns. Här ligger Café Niederegger, där du kan köpa den berömda marsipanen och njuta av en kopp kaffe och en god marsipantårta. Ett besök här är ett ”måste”! Här finns även många intressanta sevärdheter, som t.ex. Marienkirche, Haus der Schiffergesellschaft, Schabbelhaus och stora torget ”Markt”. På kvällen lockar säkert någon av Lübecks trevliga restauranger till ett besök.

SÖNDAG

frukost

Avresa 07.30. Färja Puttgarden - Rödby till Danmark. Vi färdas genom Danmark och tillbaka mot ­Sverige. Paus för sen lunch på motell Lagan. Återkomst till hemorten på kvällen.


BOKA NU

3 330 kr
Rum
Bussreservation
Anslutningskostnad, T o R

Var vänlig ange följande:
36  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Lübeck Weekend

Avresa: Fredag 31 mars

Resdagar: 3

Pris: 3 330 kr

Reseledare: Einar Szpiro

Detta ingår

  • resa i helturistbuss från påstigningsort
  • två nätter i dubbelrum med d/wc
  • två frukostar
  • färjekostnader, broavgifter, vägskatter
  • reseledare

Fri anslutning från Uppsala, Enköping, Västerås, Hallstahammar, Köping, Arboga, Örebro

Anslutning till en kostnad från Bålsta, Sala, Strängnäs, Eskilstuna, Kungsör, 

Frivilliga tillägg

  • Enkelrum 890 kr
  • Reservation av plats i buss 100 kr

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras, samt coronapass.

Avrese- och hemkomsttider, se tabell 1