Lilla Vinresan 7 dagar

En resa som tar dig med flyg ner till vinområden i Frankrike. Vår buss väntar och tar er sedan på en 7-dagars resa till  Alsace, Bourgogne, Chablis. Vi upptäcker vin och äter gott. Vi stannar och bor  i Tysklands vinmecka Rudesheim och i Hansastaden Lübeck på vägen hem.

SÖNDAG

middag

Avresa från påstigningsorten på morgonen och färd till Arlanda. Vi flyger till  Zurich där vår buss väntar för att åka åka mot Frankrike och vårt första stopp i Alsace. Vi bor i Colmar två nätter på Best Western Grand Hotel Bristol.

MÅNDAG

frukost

Vi börjar dagen med att åka på ”Route du Vin d`Alsace” genom idylliska vinorter. I Alsace görs mestadels vita viner och mousserande viner s.k. Crémant. Dagen kommer att ägnas vinvägen. Vi åker självklart till vår favorit vinfirma Fernand Engel i Rorschwihr för provning och inköp. Ett stopp i Riquewihr, en mysig vacker stad där mycket kretsar kring vin men även andra varor som t.ex. ostar. Kvällen tillbringas inne i gamla stan i Colmar, middag på egen hand där du kanske prövar någon lokal mat som choucroute, la matelote du Rhin, le coq au riesling, le pain d’épices och Kougelhopf.

TISDAG

frukost

Avresa 08.00. Vi åker sydväst mot Beaune. Vi ska bekanta oss med distriktet Borgogne. Dagen börjar med ett besök i Dijon för att gå på denna fantastiska marknad, äta lunch och kanske köpa med sig lite delikatesser hem. På väg till Beaune stannar vi för ett vingårdsbesök Domaine Amelleet Bernard Rion. Här får vi en visning av vinkällaren och vinprovning. Vi bor två nätter på Hotell Ibis Beaune Centre, precis utanför statsmuren in till Beaune. Här finns gott om restauranger för att äta en god middag på egen hand

ONSDAG

frukost

I dag åker vi till Chablis. En  god Chablis som utan tvekan är ett av de mest populära vita vinerna i världen. I den nordligaste delen av Bourgogne ligger vinregionen Chablis. Här har man odlat vin sedan 1200-talet när de katolska cisterciensermunkarna kom till regionen. Vi gör ett besök på vingården Jean-Marc Brocard för visning och provar deras viner. På eftermiddagen besöker vi en stormarknad för shopping. Middag på egen hand.

TORSDAG  

frukost.

Idag lämnar vi Beaune och åker norrut. Vi färdas genom franska landskap. Nancy och Metz passeras och vi möter floden Mosel som ringlar sig in i Frankrike. Mosel och Rhen är Tysklands Mecka för vita viner. Vi kommer till Rüdesheim där vi stannar över natten och bekantar oss med staden. Förutom deras viner kan ni här pröva att dricka en kaffedrink som heter Rüdesheimer kaffe. I denna stad är det lätt att promenera. Man behöver inte gå så långt, vi bor ju vid ortens mest kända gata – Drosselgasse med de många vinstugorna! Vi bor på Hotel Lindenwirt***

FREDAG   

frukost och middag

Avresa 08.00.

Vi lämnar Rüdesheim och Rhendalen för denna gång. Naturen ändrar efterhand karaktär och blir mera kuperad. Snart är vi i området kring Kassel. En stad som tillsammans med Göttingen förknippas med sagoberättarna Bröderna Grimm.  Uppehåll för lunch efter vägen. Vi åker vidare och snart är vi i Lübeck. Här bor vi på Park inn by Radisson Lübeck****. Hotellet ligger vid Holstentor så det är nära att gå upp i Lübecks vackra stad.

LÖRDAG   

frukost

Avresa 07.30. Färja Puttgarden–Rödby till Danmark. Vi passerar Köpenhamn, färja Helsingör-Helsingborg och gör matuppehåll i Ljungby på restaurang Lagan. Åter till hemorten på kvällen.


BOKA NU

9 990 kr
Rum
Bussreservation
Avbeställningsskydd

Var vänlig ange följande:
6  st. Platser kvar
Kontakta oss vid intresse
.
Lägg i önskelista

Kontakta oss vid intresse
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Lilla Vinresan 7 dagar

Avresa: söndag 13 september

Resdagar: 7

Pris: 9 990kr

Reseledare: Jan-Åke Karlsson

Detta ingår​

 • busstransfer från  påstigningsort Arlanda
 • flyg Arlanda-Zurich
 • sex nätter i dubbelrum med d/wc
 • sex frukostar och två middagar
 • besök med visning på Domaine Amelleet Bernard Rion ink provning av 5 st vin och patéer
 • besök på Jean-Marc Brocard ink provning av 5 st viner
 • besök och vinprovning hos Fendand Engel i Alscase
 • busskaffe med bröd i samband med pauser.
 • färjekostnader, broavgifter, vägskatter
 • reseledare

Fri anslutning från Uppsala, Stockholm, Bålsta, Sala, Enköping, Strängnäs, Västerås, Hallstahammar, Köping, Eskilstuna, Kungsör, Arboga, Örebro

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 2 650 kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr
 • Avbeställningsskydd 500 kr

Avrese- och hemkomsttider

Meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes

OBS! FLYGRESA. V.g. ange namn/stavning så som i pass

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras

Våra hotell

Natt 1-2: BW Grand hotel Bristol, Colmar
Natt 3-4: Ibis Beune Centre, Beaune

Natt 5: Hotel Lindenwirt***

Natt 6: Park inn by Radisson Lübeck