Lilla Vinresan 7 dagar

En resa som tar dig med flyg ner till vinområden i Frankrike. Vår buss väntar och tar er sedan på en 7-dagars resa till  Alsace, Bourgogne, Chablis. Vi upptäcker vin och äter gott. Vi stannar och bor  i Tysklands vinmecka Rudesheim och i Hansastaden Lübeck på vägen hem.

ONSDAG

middag

Avresa från påstigningsorten på morgonen och färd till Arlanda. Vi flyger till  München där vår buss väntar för att åka mot Frankrike och vårt första stopp i Alsace. Vi bor i Colmar två nätter på Hotell Mercure Centre Unterlinden. Vi äter en gemensam middag på vägen till Colmar.

TORSDAG

frukost

Vi börjar dagen med att åka på ”Route du Vin d`Alsace” genom idylliska vinorter. I Alsace görs mestadels vita viner och mousserande viner s.k. Crémant. Dagen kommer att ägnas vinvägen. Vi åker självklart till vår favorit vinfirma Fernand Engel i Rorschwihr för provning och inköp. Ett stopp i Riquewihr, en mysig vacker stad där mycket kretsar kring vin men även andra varor som t.ex. ostar. Kvällen tillbringas inne i gamla stan i Colmar, middag på egen hand där du kanske prövar någon lokal mat som choucroute, la matelote du Rhin, le coq au riesling, le pain d’épices och Kougelhopf.

FREDAG

frukost

Avresa 08.00. Vi åker sydväst mot Beaune. Vi ska bekanta oss med distriktet Borgogne. Dagen börjar med ett besök i Dijon för att gå på denna fantastiska marknad, äta lunch och kanske köpa med sig lite delikatesser hem. På väg till Beaune stannar vi för ett vingårdsbesök Domaine Amelleet Bernard Rion. Här får vi en visning av vinkällaren och vinprovning. Vi bor två nätter på Hotell Ibis Beaune Centre, precis utanför statsmuren in till Beaune. Här finns gott om restauranger för att äta en god middag på egen hand.

LÖRDAG

frukost  *Utflyktsdag*

I dag åker vi till Chablis. En  god Chablis som utan tvekan är ett av de mest populära vita vinerna i världen. I den nordligaste delen av Bourgogne ligger vinregionen Chablis. Här har man odlat vin sedan 1200-talet när de katolska cisterciensermunkarna kom till regionen. Vi gör ett besök på vingården Jean-Marc Brocard för visning och provar deras viner.(340 kr) På eftermiddagen besöker vi en stormarknad för shopping. Middag på egen hand.

SÖNDAG  

frukost.

Idag lämnar vi Beaune och åker norrut. Vi färdas genom franska landskap. Nancy och Metz passeras och vi möter floden Mosel som ringlar sig in i Frankrike. Mosel och Rhen är Tysklands Mecka för vita viner. Vi kommer till Rüdesheim där vi stannar över natten och bekantar oss med staden. Förutom deras viner kan ni här pröva att dricka en kaffedrink som heter Rüdesheimer kaffe. I denna stad är det lätt att promenera. Man behöver inte gå så långt, vi bor ju vid ortens mest kända gata – Drosselgasse med de många vinstugorna! Vi bor på Hotel Lindenwirt.

MÅNDAG   

frukost och middag

Avresa 08.00.

Vi lämnar Rüdesheim och Rhendalen för denna gång. Naturen ändrar efterhand karaktär och blir mera kuperad. Snart är vi i området kring Kassel. En stad som tillsammans med Göttingen förknippas med sagoberättarna Bröderna Grimm.  Uppehåll för lunch efter vägen. Vi åker vidare och snart är vi i Lübeck. Här bor vi på Holyday Inn Lübeck. Hotellet ligger vid Burgtor så det är nära att gå in till Lübecks vackra stad.

TISDAG   

frukost

Avresa 07.30. Färja Puttgarden–Rödby till Danmark. Vi passerar Köpenhamn, färja Helsingör-Helsingborg och gör matuppehåll i Ljungby på restaurang Lagan. Åter till hemorten på kvällen.


BOKA NU

11 590 kr
Rum
Bussreservation
Transfer till påstigningsort
Utflyktsdag Chablis

Var vänlig ange följande:
0  st. Platser kvar
Fullbokad
.
Lägg i önskelista

Fullbokad
Bevaka resa

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig om någon plats blir ledig.

Resefakta

Lilla Vinresan 7 dagar

Avresa: onsdag 14 september

Resdagar: 7

Pris: 11 590 kr

Reseledare: Jan-Åke Karlsson

Detta ingår​

 • busstransfer från  påstigningsort Arlanda
 • flyg Arlanda-München
 • sex nätter i dubbelrum med d/wc
 • sex frukostar och två middagar
 • besök med visning på Domaine Amelleet Bernard Rion ink provning av 5 st vin och patéer
 • besök och vinprovning hos Fernand Engel i Alscase
 • busskaffe med bröd i samband med pauser
 • färjekostnader, broavgifter, vägskatter
 • reseledare

Fri anslutning från Uppsala,  Enköping,  Västerås, Hallstahammar, Köping, Arboga, Örebro

Frivilliga tillägg

 • Enkelrum 2 650 kr
 • Reservation av plats i buss 200 kr

Tillval Utflykt

 • Utflyktsdag Chablis 340 kr

Transfer till påstigningsort

från Bålsta, Eskilstuna, Kungsör, Strängnäs, Sala, 500 kr

Flygtider:

14/9 Med Lufthansa 11.50-14.00 Arlanda-München

Avrese- och hemkomsttider

Meddelas i samband med att färdhandlingar utsändes

OBS! FLYGRESA. V.g. ange namn/stavning så som i pass

Pass eller nationellt ID-kort skall medföras

Våra hotell

Natt 1-2: Mercure Centre Unterlinden, Colmar
Natt 3-4: Ibis Beune Centre, Beaune

Natt 5: Hotel Lindenwirt***

Natt 6: Holyday Inn, Lübeck