Skip to main content

Vinter i Spanien

Avgång 9/2 Garanterad! 2023 åkte vi till Benalmadena i på Spaniens solkust, tre veckor med skönt väder, sol,  avkoppling och bra mat. Vi var ca 60 personer som var med på den resan och många har varit på oss om denna resa som blev så uppskattad. Nu har vi bokat två resor till samma ställe och hotell. Vi kommer att som sist dra iväg på lite spontanutflykter till närliggande platser och även utflykter till platser med lite längre avstånd, gemensamma promenader, barhäng på kvällen, mm Så ni som önskar hänga på är hjärtligt välkomna.

 Benalmádena är en klassisk semesterort på den spanska solkusten. Orten är sammanvuxen med Torremolinos och erbjuder en exklusiv småbåtshamn, bra restauranger, en trevlig strandpromenad och ett pulserande nöjesliv. Benalmádena är uppdelad i tre olika delar. Kustremsan, där hotellen ligger, kallas Benalmádena Costa. Byn Benálmadena Pueblo är stadens ursprungliga punkt och är en charmig, pittoresk del som är väl värd ett besök. Här möts du av vitkalkade hus, som är typiska för Andalusien, och blomsterprydda små gator – som en dröm för dig som vill uppleva det genuina Spanien. Arroyo de la Miel heter den tredje delen som är en livlig förort och här finns bland annat tågstationen som erbjuder avgångar till Malaga och Fuengirola.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Middag

  Avresa med flyg från Arlanda. Vid ankomst till Malaga möter vår buss och tar oss till vårt hotell, Hotel Best Siroco. Hotellet ligger strandnära och inte långt ifrån marinan i Benalmádena

 • Dag 2-20: Frukost och middag

  Till middagen varje dag ingår vin och vatten till maten

  Nu har ni tre veckor med avkoppling, shopping, och kanske följa med på någon av våra många intressanta utflykter.

 • Dag 21: Frukost

  Vår transferbuss hämtar oss och vi åker till flygplatsen för avresa från Malaga till Stockholm-Arlanda.

 • Utflykter: Malaga

  Vi åker med kommunala färdmedel in till den historiska staden. Malaga har en mycket vacker gammal stadsdel och om du är riktigt pigg kan du ta dig upp till klippan med fyrtornet, varifrån man har en enastående utsikt över staden, den moriska borgen och domkyrkan. Det var här Evert Taube diktade om ”Malagas vinstänkta redd”. Efter våran guidade tur är dagen fri och ni har möjlighet att vara kvar i staden eller åka med er reseledare tillbaka till hotellet.

 • Utflykter: Gibraltar

  Vi åker kustvägen till Gibraltar. Kolonin är sedan 1704 en viktig brittisk örlogsbas och består av en hög klipphalvö på vars västsida staden ligger. Kolonin är omstridd och spanjorerna har länge velat ha tillbaka Gibraltar. Staden är som ett stycke England med pubar, Bobbies och engelsk mat. Vi besöker de bekanta aporna högt uppe på berget och ser Europapoint och St. Michaels Cave. Sedan blir det tid för shopping och lunch på egen hand.

 • Utflykter: Nerja och Nerjagrottorna

  Den pittoreska småstaden Nerja ligger vid den del av Andalusien som kallas Costa Tropical. Här råder ett tropiskt mikroklimat tack vare att kusten skyddas av bergskedjan Sierra Nevada. Nerja är en vykortsvacker, idyllisk småstad med drygt 20 000 invånare. Många av dessa är nordbor som lockats av charmen i Costa del Sol och flyttat hit mer eller mindre permanent. Överallt i den välbevarade stadskärnans gränder finns små butiker, barer och bodegor. Nära Balcon de Europa ligger kyrkan El Salvador från sent 1600-tal. Straxt ovanför staden ligger grottorna Cueva de Nerja. I Grottorna finns den hittills äldsta hällristningen i världen (42000 år). Balcón de Europa är ett av Nerjas mest kända landmärken och är en central plats för stadens aktiviteter. En promenad längs med Balcón de Europa erbjuder spektakulära panoramautsikter över hela kuststräckan, en absolut höjdpunkt under ditt besök till Nerja.

 • Utflykter: Camintito del ray

  Gå på Caminito del Rey, en upphängd gångväg som erbjuder vacker utsikt över det omgivande landskapet. Byggd för 100 år sedan, lär dig historien om denna natursköna stig och kanjonerna från din guide. Vandra längs en stig som omsluter klippan och erbjuder episka vyer över Malaga-provinsen. Vandra högt över de vertikala kanjonerna som bildas av kraften från Guadalhorcefloden. Beundra det kristallklara vattnet i ravinen som faller under dig. Upptäck tunnlar uthuggna i klippan. Leden är 7,7 kilometer lång, men det är en enkel vandring och man behöver inte vara en atlet för att klara av den. I slutet på vandringen är det en del trappor upp till målet. På hemvägen stannar vi vid en lantlig bykrog och äter en enkel genuin spansk måltid. (lunchen ingår)

 • Utflykter: Ronda

  Vi passerar vackra vita bergsbyar på väg till den gamla staden Ronda spektakulärt belägen på 750 möh på en massiv klippformation. Detta var ett av morernas sista fästen i Europa och staden intogs av de kristna 1485. Den delas av en 100 m djup klyfta som överbryggas av en imponerande bro. I Ronda föddes tjurfäktningen och här finns Spaniens äldsta tjurfäktnings­arena. Vi ser staden och får egen tid för egna strövtåg.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Örebro Resecentrum hpl A 00:45
Eskilstuna Bussterminal, anslutning till Köping/Arboga 00:45
Arboga E18 Dinners 01:15
Kungsör Torget, anslutning till Köping/Arboga 01:15
Köping Gamla taxi/hpl Båtbussarna 01:35
Hallstahammar OKQ8, rondellen 01:55
Västerås Busstationen, hpl I 02:15
Strängnäs Järnvägsstaion, Anslutning till Enköping 02:15
Bålsta Busstation, anslutning till Enköping 02:15
Sala Järnvägsstation, Anslutning till Enköping 02:15
Enköping Gustav Adolfs Plan/ Källgatan 21 02:45
Uppsala Resecentrum Stationsgatan hpl E3 03:30
Arlanda T5 Vi ses på Arlanda T5 04:00

: 2024-02-09

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Örebro Resecentrum hpl A 00:45
Eskilstuna Bussterminal, anslutning till Köping/Arboga 00:45
Arboga E18 Dinners 01:15
Kungsör Torget, anslutning till Köping/Arboga 01:15
Köping Gamla taxi/hpl Båtbussarna 01:35
Hallstahammar OKQ8, rondellen 01:55
Västerås Busstationen, hpl I 02:15
Strängnäs Järnvägsstaion, Anslutning till Enköping 02:15
Bålsta Busstation, anslutning till Enköping 02:15
Sala Järnvägsstation, Anslutning till Enköping 02:15
Enköping Gustav Adolfs Plan/ Källgatan 21 02:45
Uppsala Resecentrum Stationsgatan hpl E3 03:30
Arlanda T5 Vi ses på Arlanda T5 04:00

: 2024-01-27

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Malaga MALAGA. Vi åker med kommunala färdmedel in till den historiska staden. Malaga har en mycket vacker gammal stadsdel och om du är riktigt pigg kan du ta dig upp till klippan med fyrtornet, varifrån man har en enastående utsikt över staden, den moriska borgen och domkyrkan. Det var här Evert Taube diktade om ”Malagas vinstänkta redd”. Efter våran guidade tur är dagen fri och ni har möjlighet att vara kvar i staden eller åka med er reseledare tillbaka till hotellet.
  Pris: 250:-
 • Gibraltar GIBRALTAR. Vi åker kustvägen till Gibraltar. Kolonin är sedan 1704 en viktig brittisk örlogsbas och består av en hög klipphalvö på vars västsida staden ligger. Kolonin är omstridd och spanjorerna har länge velat ha tillbaka Gibraltar. Staden är som ett stycke England med pubar, Bobbies och engelsk mat. Vi besöker de bekanta aporna högt uppe på berget och ser Europapoint och St. Michaels Cave. Sedan blir det tid för shopping och lunch på egen hand.
  Pris: 670:-
 • Nerja och besök i Nerjagrottorna
  Nerja och besök i Nerjagrottorna Nerja och Nerjagrottorna. Den pittoreska småstaden Nerja ligger vid den del av Andalusien som kallas Costa Tropical. Här råder ett tropiskt mikroklimat tack vare att kusten skyddas av bergskedjan Sierra Nevada. Nerja är en vykortsvacker, idyllisk småstad med drygt 20 000 invånare. Många av dessa är nordbor som lockats av charmen i Costa del Sol och flyttat hit mer eller mindre permanent. Överallt i den välbevarade stadskärnans gränder finns små butiker, barer och bodegor. Nära Balcon de Europa ligger kyrkan El Salvador från sent 1600-tal. Straxt ovanför staden ligger grottorna Cueva de Nerja. I Grottorna finns den hittills äldsta hällristningen i världen (42000 år). Balcón de Europa är ett av Nerjas mest kända landmärken och är en central plats för stadens aktiviteter. En promenad längs med Balcón de Europa erbjuder spektakulära panoramautsikter över hela kuststräckan, en absolut höjdpunkt under ditt besök till Nerja.
  Pris: 520:-
 • Caminito del Ray - Vandring Caminito del ray - Vandring Gå på Caminito del Rey, en upphängd gångväg som erbjuder vacker utsikt över det omgivande landskapet. Byggd för 100 år sedan, lär dig historien om denna natursköna stig och kanjonerna från din guide. Vandra längs en stig som omsluter klippan och erbjuder episka vyer över Malaga-provinsen. Vandra högt över de vertikala kanjonerna som bildas av kraften från Guadalhorcefloden. Beundra det kristallklara vattnet i ravinen som faller under dig. Upptäck tunnlar uthuggna i klippan. Leden är 7,7 kilometer lång, men det är en enkel vandring och man behöver inte vara en atlet för att klara av den. I slutet på vandringen är det en del trappor upp till målet. På hemvägen stannar vi vid en lantlig bykrog och äter en enkel genuin spansk måltid. (lunchen ingår)
  Pris: 770:-
 • Ronda RONDA Vi passerar vackra vita bergsbyar på väg till den gamla staden Ronda spektakulärt belägen på 750 möh på en massiv klippformation. Detta var ett av morernas sista fästen i Europa och staden intogs av de kristna 1485. Den delas av en 100 m djup klyfta som överbryggas av en imponerande bro. I Ronda föddes tjurfäktningen och här finns Spaniens äldsta tjurfäktnings­arena. Vi ser staden och får egen tid för egna strövtåg.
  Pris: 520:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Superiorrum 1 750:-
 • Premiumrum 2 400:-
 • Enkelrum 5 990:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
27/1-2024 lördagVinter i SpanienMer än 817 750:-Boka
9/2-2024 fredagVinter i Spanien240209
Garanterad
Mer än 819 500:-Boka