Skip to main content

En smak av Sydafrika

Avresa 4 november. Sydafrika har en varierande natur som få andra länder kan erbjuda, ett magiskt djurliv, pulserande städer, berg, kust och inte minst en viktig historia som berör. Den här resan ger den perfekta försmaken av landet där vi under en dryg vecka upptäcker prisvärda Kapstaden med sina hisnande utflykter, åker på safari och besöker prisbelönta vingårdar.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1: Middag och frukost på flyget

    Vi reser från Arlanda och med mellanlandning i München flyger vi nattflyg till Kapstaden och landar där på morgonen Dag 2.

    Middag och frukost på flyget
  • Dag 2: Frukost och middag

    Vi anländer till Kapstaden och möts av vår guide och vår chaufför. Denna bucket-list-stad har röstats fram av New York Times som den bästa platsen i världen att besöka och det är lätt att förstå varför. Kapstaden ligger vid två hav med vita sandstränder och erbjuder en härlig blandning av stadsliv, historia, avkoppling och utomhusaktiviteter.

    Dagens första stopp blir Castle of Good Hope, slottet som är den äldsta kolonialbyggnaden i Sydafrika och som började byggas redan 1666. Idag är det delvis ett hem för militären och samtidigt finns här flera fascinerande museisamlingar och en smedja från 1600-talet.

    Vi åker vidare till ett av världens nya sju naturliga underverk, det ikoniska Taffelberget. Vi tar linbanan ”upp till himlen” för att både njuta av och häpnas över utsikten. Vi hoppas att vi har vädret med oss. Därefter åker vi till vårt fina kustnära City Lodge Hotel V & A Waterfront där vi ska bo i fyra nätter. Kvällens middag äter vi tillsammans på restaurang Harbour House.

  • Dag 3: Frukost, lunch och middag

    Efter frukost beger vi oss söderut för att utforska den välkända Kaphalvön. Vi börjar med en timmas tur med en glasbottenbåt från Haut Bay för att få en skymt av den stora sälkolonin som härskar i bukten, både i vattnet och på Seal Island. Därefter åker vi vidare, bl.a. längs den 9 km långa legendariska Chapmans Peak Drive, som med sina 114 kurvor längs atlantkusten bjuder på hisnande vyer. Vi når Cape Point och tar en funicular upp för att beskåda den mäktiga panoramautsikten. Vi gör även ett stopp på den närliggande Godahoppsudden i sydväst, kanske världens vackraste udde.

    Efter dessa oförglömliga vyer åker vi norrut igen mot kuststaden Simon’s Town, som varit en populär hamn sedan det holländska ostindiska kompaniet började lägga till här i mitten av 1700-talet. Här äter vi lunch i en skön atmosfär på den omtyckta fisk- och skaldjurs-restaurangen Berthas.

    Innan vi beger oss mot vårt hotell i Kapstaden igen stannar vi till på Boulders Beach, stranden där en stor koloni av afrikanska pingviner huserar sedan början av 80-talet. Denna fantastiska dag avslutas med middag på Gibsons Gourmet Burgers & Ribs, belägen i hamnen och inte långt från vårt hotell.

  • Dag 4: Frukost och middag

    En mellandag för egna aktiviteter eller för att bara ta det lugnt och njuta av omgivningen. Vår lokalguide kommer hjälpa till med förslag.

  • Dag 5: Frukost och middag

    Efter frukost går vi till hamnen för att ta oss, om vädret tillåter, till en omtalad ö som huserat ett av världens mest kända fängelser, Robben Island. Här satt frihetskämpen, den stora landsfadern och tillika den blivande presidenten Nelson Mandela fängslad i 18 år. Idag är det ett välbesökt museum och vi får bl.a. höra historier från denna viktiga plats och även se cellen han satt i.

    Ikväll åker vi den korta vägen upp till stadsdelen Blouberg, känd bl.a. för sin berömda strand. Här äter vi middag på restaurang On The Rocks som stoltserar med rätter från ett traditionellt västkustkök. Vi har en fantastisk vy över Kapstaden och att se solen gå ner över staden och Taffelberget är oslagbart.

  • Dag 6: Frukost, lunch och middag

    Idag lämnar vi Kapstaden bakom oss och åker ett par timmar ut på savannen. Vi bor en natt på Aquila Game Reserve, ett mycket fint lodge-liknade hotell beläget mitt i ett 7 500 hektar orört naturreservat. Vi checkar in och avnjuter en lunch innan det är dags för en första safari med förhoppningen att få se The Big Five. Dagen avslutas med middag och kanske njuter vi av den passande drinken Sundowner, i denna härliga miljö mitt i naturen och nära djuren.

  • Dag 7: Frukost och middag

    Vi stiger upp tidigt för morgonsafari och ser hur nationalparken tar sig an en ny dag. Efteråt äter vi frukost och checkar ut för nya upplevelser. Vi åker söderut mot Kapstaden igen, men stannar för att bo två nätter i vindistriktet. Inbäddade i gröna dalar och under de spektakulära Drakensteinbergen ligger städerna Stellenbosch och Franschhoek med sina välkända vingårdar.

    Lunchen denna dag avnjuter vi på Boschendal Wine Farm med utsikt över den pittoreska dalen och vi provar givetvis deras prisbelönta viner till maten. Vi åker sedan vidare till The Stellenbosch Hotel, perfekt beläget i den gamla stadsdelen med anor och stil från den holländska eran. Härifrån har vi nära till restauranger, shopping, barer, museum och gallerier och i kväll äter vi middag på restaurang.

  • Dag 8: Frukost och middag

    Dagen inleds med en guidad vandringstur i Stellenbosch där vi får höra om stadens historia, från att den grundades av Simon van der Steel 1679. Det gör den till landets äldsta stad efter Kapstaden och det är även en av de vackraste med sina härliga omgivningar. Efteråt äter vi lunch på egen hand.

    Eftermiddagen går i vinets tecken och vi börjar på Blaauwklippen Vineyard där deras skickliga vinkännare tar oss igenom en skräddarsydd provning. Vi kikar även in i den historiska vinkällaren och får höra mer om hur framställningen av vinerna går till.

    Vi åker sedan vidare i ca 30 minuter till Franschhoek (”franska hörnet”) för en vinupplevelse på Grand Provence Heritage Wine Estate. Här provar vi bl.a. deras Angels Tears hantverksviner som blivit mycket uppmärksammade på världsscenen. Vi åker tillbaka till vårt hotell i Stellenbosch och äter middag på egen hand.

  • Dag 9: Frukost och måltider på Flygningen

    Transfer till Kapstadens flygplats och det är dags att åka hemåt efter en magisk vecka med Historia, Natur, Vin, Vildmark och massor med härliga minnen.

  • Hotell info

    Natt 1-4 City Lodge Victoria & Alfred, Kapstaden
    Natt 5 Aquila Game Reserve, Touws River
    Natt 6-7 Protea Hotel Stellenbosch.

  • Flyginformaton

    Avresa 4 nov LH2417 15:10-17:25 Arlanda-München - LH574 19:25-07:40 München-Kapstaden
    Hemresa 12 nov LH 577 18:30-08:25 Kapstaden-Frankfurt - LH 800 07:00-09:10 Frankfurt-Arlanda

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Eskilstuna Bussterminal, anslutning till Köping/Arboga 09:00
Örebro Resecentrum V. Järnvägsgatan, hpl X 09:00
Arboga Arboga Station, hpl A 09:35
Kungsör Torget, anslutning till Köping/Arboga 09:35
Köping Gamla taxi/hpl Båtbussarna 09:55
Hallstahammar OKQ8, rondellen 10:20
Strängnäs Järnvägsstation, Anslutning till Enköping/Arboga 10:40
Västerås Busstationen, hpl I 10:45
Enköping Gustav Adolfs Plan/ Källgatan 21 11:15
Uppsala Resecentrum Stationsgatan hpl E3 12:00
Arlanda T5 Vi ses på Arlanda T5 12:45

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

  • Dubbelrum 0:-
  • Dubbelrum med två sängar 0:-
  • Enkelrum 4 400:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
4/11-2025 tisdagEn smak av Sydafrika 9 dagar
boka tidigt rabatt före 30 april 500kr/P
Mer än 829 990:-Boka