Skip to main content

Toscana Vin och Vandring

Avresa 24 september. 

Toscana är den region i Italien som kanske är den vackraste och populäraste i Italien. 

I Toscana hittar du både vinområden, böljande kullar, ståtliga cypresser, olivträd, Pinje. Ett böljande landskap som är idealiskt för att producera vin, t ex. området Chianti. En timmes tågresa från vårt hotell ligger renässansstaden Florens med sin arkitektur, historia och god mat. Våra vandringar är lätta till medelsvåra och kombineras med godsaker som vin och ost mm. Vi bor i staden Montecatini Terme, en mysig kurortsstad, inte större än att du till fots kan ta dig runt.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Middag

  Avresa med flyg från Arlanda till Pisa där vår buss möter för transfer till vårt hotell i Montecatini Terme. Här bor vi sju nätter på centrala hotell Ambrosiano i mysiga Montecatini Terme. Vid ankomst till hotellet lämnar vi våra väskor i receptionen och går till en närbelägen restaurang så vi får möjlighet att köpa något att äta och dricka. Här stannar vi i en timme. Efter lunchen går vi tillbaka till hotellet och checkar in. För er som vill tar reseledaren med er på en kort promenad i närområdet och vi passerar närmaste livsmedelsaffären, tågstationen, torget, den stora fina parken, linbanan upp till gamla staden, marknadsgatan och diverse restauranger och butiker. Gemensam middag på hotellet kl. 19.00

  Middag
 • Dag 2: Frukost och middag, Vandringsdag

  Efter frukost så är det dags att bege oss ut på resans första vandring i Montecarloområdet. Lätt vandring. Montecarlo är ett samhälle beläget 186 möh mellan Montecatini och Lucca, med vackra omgivningar och det välkända vinet Montecarlo D.O. C som lockar. Vi vandrar längst ”vinvägen” i ett kuperat och historiskt landskap, samt besöker vingården Fattoria il Poggio för visning- och provsmakning av ett urval av gårdens fina viner samt deras olivolja, tillsammans med goda italienska delikatesser. Middag på kvällen, kl 19.00

  Frukost och middag, Vandringsdag
 • Dag 3: Frukost, Utflyktsdag

  Efter frukost går vi till tågstationen, ca 15 min och åker tåg till renässansens huvudstad, Florens. Vi får en lokalguidning med svensktalande guide som tar oss med på en innehållsrik och intressant promenad i den romantiska staden. Här ser vi storslagna torg och magnifika byggnader. Santa Maria del Fiore med sin imponerande kupol (Duomo), marmorstatyn av David, konstmuseet Uffizierna, guldsmedernas bro Ponte Vecchio, för att bara nämna några av de sevärdheter vi finner när vi vandrar i Dantes, Leonardo da Vincis och Michelangelos fotspår… historiens vingslag! Efteråt ges tid till att fortsätta upptäcka staden vidare på egen hand. Efter en härlig heldag tar vi tåget tillbaka till Montecatini Terme och vårt hotell. (500kr). De som ej önskar delta har dagen fri för egna äventyr.

  Frukost, Utflyktsdag
 • Dag 4: Frukost, Vandringsdag

  Idag beger vi oss till Chiantiområdet. Medelsvår vandring. Vi vandrar i ett böljande landskap som ligger söder om Florens, väster om Autostrada del Sole, med förhållanden perfekta för odling av Chiantivinernas huvudsakliga druva Sangiovese. De finaste Chiantivinerna, vilka uppskattas världen över, hittar vi här och de känns igen på den svarta tuppen som pryder etiketterna. Längs vägen passerar vi olivlundar och vinodlingar. Vi startar och avslutar vandringen i den lilla mysiga byn Greve in Chianti. Efter vår vandring besöker vi vingården Castello di Verrazzano och provar ett urval av gårdens vin, olivolja och balsamvinäger. På kvällen kan du välja att gå på Montecatini operafestval inne i Montecatini, en lättsam föreställning med kända stycken från olika operetter. (450 kr) Operan anordnas inne på området till det berömda spa badet i Montecatini terme, https://www.termemontecatini.it/ entren ingår i operabiljetten så passa på att gå runt och titta på den vackra arkitekturen och muralmålningarna innan operaföreställningen börjar.

  Frukost, Vandringsdag
 • Dag 5: Frukost

  Dagen fri för att på egen hand upptäcka Montecatini Terme, ett besök på ett Termalbad kanske lockar, eller varför inte ta bergbanan upp till Montecatini Alto. Du kanske vill ha en dag till i Florens, eller lutande tornet i Pisa kanske lockar. Ett annat förslag är att ta tåget till Lucca, en pittoresk romantisk och historisk stad. Den intakta bymuren skapar en speciell atmosfär och gör staden till en av de vackraste i Toscana. Middag på egen hand.

  Frukost
 • Dag 6: Frukost, Vandringsdag

  Idag beger vi oss till regionen Lucca. Vi vandrar i sällskap av den 3,2 km långa akvedukten Nottoli, Vi kommer till en utsiktsplats på en kulle med fantastisk utsikt över regionen Lucca, Akvedukten Nottoli samt hela det öppna landskapet. Vi tar en paus för att njuta av landskapet och äta en egen medhavd picnik. Medelsvår vandring. Åter till bussen och besök hos en vinproducent för provning av flera viner med tilltugg. Vingården heter Fattoria del Teso.

  Frukost, Vandringsdag
 • Dag 7: Frukost och middag, Vandringsdag

  En liten bit utanför Montecatini Terme ligger orten Buggiano i grönskande vackra omgivningar. Det kuperade området är känt för sina citrusodlingar och här finns också många fantastiska privata trädgårdar som vi passerar. Vi avslutar vandringen med ett uppskattat besök på en italiensk taverna, Taverna del Vin Vino där skålar vi och njuter av ägarens favoritviner och diverse delikatesser från trakten.

  På kvällen går vi till en centralt belägen restaurang för vår avslutningsmiddag. Vi bjuds på en tre rätters middag inkl vin och vi tar farväl av våra nyfunna vänner och staden Montecatini terme för denna gång.

  Frukost och middag, Vandringsdag
 • Dag 8: Frukost

  Transfer hotell–flygplats i Pisa och flygresa till Stockholm, Arlanda.

  Frukost
 • Flyginformation

  20240924 Arn-Pisa D8 4369 kl 08.20-11.15
  20241001 Pisa-Arn D8 4370 kl 11.55-14.40

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Örebro Resecentrum hpl A 03:00
Eskilstuna Bussterminalen 03:00
Arboga E18 Dinners 03:30
Kungsör Torget 03:30
Köping Gamla taxi/hpl Båtbussarna 03:50
Hallstahammar OKQ8, rondellen 04:10
Västerås Busstationen, hpl I 04:30
Strängnäs Järnvägsstation, Anslutning till Enköping 04:30
Enköping Gustav Adolfs Plan/ Källgatan 21 05:00
Uppsala Resecentrum Stationsgatan hpl E3 05:45
Arlanda T5 Vi ses på Arlanda T5 vid incheckningsmaskinerna närmast Sky City 06:20

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Florens
  Florens Följ med till Florens. Vi får en lokalguidning med svensktalande guide som tar oss med på en innehållsrik och intressant promenad i den romantiska staden. Här ser vi storslagna torg och magnifika byggnader. Santa Maria del Fiore med sin imponerande kupol (Duomo), marmorstatyn av David, konstmuseet Uffizierna, guldsmedernas bro Ponte Vecchio, för att bara nämna några av de sevärdheter vi finner när vi vandrar i Dantes, Leonardo da Vincis och Michelangelos fotspår… historiens vingslag! Efteråt ges tid till att fortsätta upptäcka staden vidare på egen hand. Efter en härlig heldag tar vi tåget tillbaka till Montecatini Terme och vårt hotell.
  Pris: 500:-
 • Montecatini Operafestival
  Montecatini Operafestival Se en Operett i Italien, en magisk kväll när känslorna och musiken står i centrum. Det blir en lättsam föreställning med kända stycken från olika operetter. Operan anordnas inne på området till det berömda spa badet i Montecatini terme, https://www.termemontecatini.it/ entren ingår i operabiljetten så passa på att gå runt och titta på den vackra arkitekturen och muralmålningarna innan operaföreställningen börjar.
  Pris: 450:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Dubbelrum med två sängar 0:-
 • Enkelrum 2 290:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
24/9-2024 tisdagToscana Vin och Vandring
internet bokningsrabatt 50 kr
Mer än 815 500:-Boka