Skip to main content

Toscana Vin och Vandring

Garanterad! Avresa 26 september

Toscana är den region i Italien som kanske är den vackraste och populäraste i Italien.

I Toscana hittar du både vinområden, böljande kullar, ståtliga cypresser, olivträd, Pinje. Ett böljande landskap som är idealiskt för att producera vin, t ex. området Chianti. En timmes tågresa från vårt hotell ligger renässansstaden Florens med sin arkitektur, historia och god mat. Våra vandringar är lätta till medelsvåra och kombineras med godsaker som vin och ost mm. Vi bor i staden Montecatini Terme, en mysig kurortsstad, inte större än att du till fots kan ta dig runt.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Middag

  Avresa med flyg från Arlanda till Pisa där vår buss möter för transfer till vårt hotell i Montecatini Terme. Här bor vi sju nätter på centralt hotell i mysiga Montecatini Terme.

 • Dag 2: Frukost och middag, Vandringsdag

  Efter frukost så är det dags att bege oss ut på resans första vandring i Montecarloområdet. Lätt vandring. Montecarlo är ett samhälle beläget 186 möh mellan Montecatini och Lucca, med vackra omgivningar och det välkända vinet Montecarlo D.O. C som lockar. Vi vandrar längst ”vinvägen” i ett kuperat och historiskt landskap, samt besöker vingården Fattoria il Poggio för visning- och provsmakning av ett urval av gårdens fina viner samt deras olivolja, tillsammans med goda italienska delikatesser. Middag på kvällen

 • Dag 3: Frukost, Utflyktsdag

  Efter frukost går vi till tågstationen, ca 15 min och åker tåg till renässansens huvudstad, Florens. Vi får en lokalguidning med svensktalande guide som tar oss med på en innehållsrik och intressant promenad i den romantiska staden. Här ser vi storslagna torg och magnifika byggnader. Santa Maria del Fiore med sin imponerande kupol (Duomo), marmorstatyn av David, konstmuseet Uffizierna, guldsmedernas bro Ponte Vecchio, för att bara nämna några av de sevärdheter vi finner när vi vandrar i Dantes, Leonardo da Vincis och Michelangelos fotspår… historiens vingslag! Efteråt ges tid till att fortsätta upptäcka staden vidare på egen hand. Efter en härlig heldag tar vi tåget tillbaka till Montecatini Terme och vårt hotell. (490kr). De som ej önskar delta har dagen fri för egna äventyr.

 • Dag 4: Frukost, Vandringsdag

  Idag beger vi oss till Chiantiområdet. Medelsvår vandring. Vi vandrar i ett böljande landskap som ligger söder om Florens, väster om Autostrada del Sole, med förhållanden perfekta för odling av Chiantivinernas huvudsakliga druva Sangiovese. De finaste Chiantivinerna, vilka uppskattas världen över, hittar vi här och de känns igen på den svarta tuppen som pryder etiketterna. Längs vägen passerar vi olivlundar och vinodlingar. Vi startar och avslutar vandringen i den lilla mysiga byn Greve in Chianti. Efter vår vandring besöker vi vingården Castello Vicchiomaggio och provar ett urval av gårdens vin, med tilltugg. På kvällen kan du välja att gå på Montecatini operafestval inne i Montecatini, en lättsam föreställning med kända stycken från olika operetter. (420 kr) Operan anordnas inne på området till det berömda spa badet i Montecatini terme, https://www.termemontecatini.it/ entren ingår i operabiljetten så passa på att gå runt och titta på den vackra arkitekturen och muralmålningarna innan operaföreställningen börjar.

 • Dag 5: Frukost

  Dagen fri för att på egen hand upptäcka Montecatini Terme, ett besök på ett Termalbad kanske lockar, eller varför inte ta bergbanan upp till Montecatini Alto. Du kanske vill ha en dag till i Florens, eller lutande tornet i Pisa kanske lockar. Ett annat förslag är att ta tåget till Lucca, en pittoresk romantisk och historisk stad. Den intakta bymuren skapar en speciell atmosfär och gör staden till en av de vackraste i Toscana. Middag på egen hand.

 • Dag 6: Frukost, Vandringsdag

  Idag beger vi oss till regionen Lucca. Vi vandrar i sällskap av den 3,2 km långa akvedukten Nottoli, Vi kommer till en utsiktsplats på en kulle med fantastisk utsikt över regionen Lucca, Akvedukten Nottoli samt hela det öppna landskapet. Vi tar en paus för att njuta av landskapet och äta en egen medhavd picnik. Lätt vandring på ca 6 km. Åter till bussen och besök hos en vinproducent för provning av flera viner med tilltugg. Vingården heter Fattoria del Teso.

 • Dag 7: Frukost och middag, Vandringsdag

  En liten bit utanför Montecatini Terme ligger orten Buggiano i grönskande vackra omgivningar. Det kuperade området är känt för sina citrusodlingar och här finns också många fantastiska privata trädgårdar som vi passerar. Vi avslutar vandringen med ett uppskattat besök på en italiensk taverna, Taverna del Vin Vino där skålar vi och njuter av ägarens favoritviner och diverse delikatesser från trakten.

  På kvällen går vi till en centralt belägen restaurang för vår avslutningsmiddag. Vi bjuds på en tre rätters middag inkl vin och vi tar farväl av våra nyfunna vänner och staden Montecatini terme för denna gång.

 • Dag 8: Frukost

  Transfer hotell–flygplats i Pisa och flygresa till Stockholm, Arlanda.