Skip to main content

Julmarknad i Nordtyska svenskbyggder 2024

Avresa 5 december. Att vi svenskar hade ett starkt fäste i Europa vet säkert dom flesta, men att vi så långt in som på 1800 talet fortfarande hade ett fäste kvar, bland annat i Wismar, är relaivt okänt. Hit åker vi på vår fyradagars julmarknadsresa och besöker tre närliggande julmarknader. Wismar julmarknad är kanske inte den största men många anser att det är en av de trevligaste med mycket kvalité! Rostock var en viktig del i Hansans handelsimperium. Här arrangeras Nordtysklands största och mest uppskattade julmarknader. I Schwerinn ser vi en mysig marknad, på torget en 25 meter hög julgran och marknadsbodarna har motiv från Bröderna Grimm och H.C Andersens sagor.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Avresa från hemorten. Frukostuppehåll i Arboga. Lunchuppehåll och fikapauser efter vägen. Vidare söderut via Öresundsbron till Danmark och färja från Danmark till Tyskland. Ankomst på kvällen till vårt hotell i centrala Wismar och stadens julmarknad är precis utanför dörren.

 • Dag 2: Frukost och middag

  Efter frukost åker vi till Rostock. Vi börjar med att besöka Calles för en stunds shopping. Vi lastar bussen och passar på att fika innan vi åker in till centrum. Här får ni gott om tid att uppleva en av Tysklands största julmarknader med inte mindre än 300 marknadsstånd med hantverk, leksaker, mat, dryck och underhållning och allt däremellan. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Wismar och här är julmarknaden i full gång, för er som önskar är det bara att fortsätta bland marknadsstånden här på torget precis utanför hotellet där vi bor. På kvällen äter vi middag på hotellet.

  Frukost och middag
 • Dag 3: Frukost

  Idag åker vi till Scwerinn. Här är det julmarknad på torget framför den imponerande tegelkyrkan i gamla stan. I mitten av marknaden finns en 25 meter hög julgran som strålar i skenet av flera tusen juleljus.
  Här står marknadsbodarna med motiv från Bröderna Grimm och H.C Andersens sagor uppradade, fyllda med julens läckerheter såsom rostade mandlar, kastanjer och traditionell tysk bratwurst med mera.
  På scenen där julgranen finns är det underhållning, konserter och föreställningar för både stora och små. På eftermiddagen tittar tomten förbi och tar emot önskelistor från de yngsta. Missa inte den fantastiska utsikten från Pariserhjulet med hissnande utsikt över den julupplysta staden. Kvällen avslutas i Wismar med tillfälle till de sista julmarknadsbesöken, middag på egen hand.

  Frukost
 • Dag 4: Frukost

  Tidig avresa. Färja Puttgarden - Rödby till Danmark. Vi passerar Köpenhamn och kör Öresundsbron till Malmö. Matuppehåll i Ljungby på restaurang Lagan. På kvällen är vi hemma efter en skön julmarknadsresa till Nordtyskland!

  Frukost

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Stockholm Cityterminalen 05:45
Strängnäs Järnvägsstaion, Anslutning till Enköping 06:00
Uppsala Resecentrum Stationsgatan hpl E3 06:00
Bålsta Busstation, anslutning till Enköping 06:15
Enköping Gustav Adolfs Plan/ Källgatan 21 06:45
Eskilstuna Bussterminal, anslutning till Köping/Arboga 07:00
Västerås Busstationen, hpl I 07:15
Hallstahammar OKQ8 rondellen 07:35
Kungsör Torget, anslutning till Köping/Arboga 07:35
Köping Gamla taxi/hpl Båtbussarna 07:55
Arboga E18 Dinners 08:30
Örebro Resecentrum hpl A 09:15

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Dubbelrum med två sängar 0:-
 • Enkelrum 1 750:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
5/12-2024 torsdagJulmarknad i Nordtyska svenskbyggder
internet bokningsrabatt 50 kr
Mer än 86 250:-Boka