Skip to main content

Skottland Tattoo 4 dagar

Garanterad! Avresa 22 augusti. Resan tar dig till det bästa av Skottland, med spektakulära berg som omger det magiska sceneriet av gamla klanslott, dalar, havsvikar och sjöar. Här finns rester av en tusenårig klankultur ”Höglandskultur” uppblandad med anglosaxiska och nordiska inslag.

Under resan besöker vi förstås ­Whiskydestillerier och smakar på den ädla skotska drycken. Resans höjdpunkt är kanske den praktfulla föreställningen Edinburgh military ­Tattoo, Det är över 70 år sedan The Edinburgh Tattoo startade 1950 och är i grunden ett välgörenhetsabete till förmån för änkor och krigsskadade efter 2:a Världskriget.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Vi flyger från Arlanda till Edinburgh där vår buss väntar på oss för att köra oss till vårt hotell i Pitlochry. Här bor vi två nätter på Fishers Hotel.

 • Dag 2: frukost, lunch och middag

  Idag blir det en dagsutflykt runt i Högländerna. Vi börjar åka västerut mot Great Glenn och Caledonian kanal där det skapades en vattenväg från norr till söder med hjälp av slussar, dom ser i stort sett ut exakt som Göta Kanals slussar. Vi stannar för stopp vid historiska platser, besöker slott och avrundar dagen på ett whisky Destilleri. Lunch ingår denna dag.

  frukost, lunch och middag
 • Dag 3: frukost och middag

  Avresa 09.00. Vi lämnar Pitlochry för denna gång och åker vidare till Edinburgh. Vi börjar med en guidad tur i staden innan vi checkar in på vårt centrala hotell, Holiday Inn Express Edinburgh Royal Mile. På kvällen går vi på Edinburgh Military ­Tattoo. Varje år har Tattoon ett speciellt tema. Det kan handla om en hyllning till en utvald organisation, en viss historisk händelse eller ett jubileum. Trots det fortsätter den spektakulära slutscenen med säckpipor och trumslagare att vara huvudattraktionen för majoriteten av de som besöker uppvisningen!

  frukost och middag
 • Dag 4: frukost

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet och låser in vårt bagage. Nu har ni hela dagen till att upptäcka huvudstaden Edinburgh. Det är mycket folk då det är festivaltid så förmiddagarna är bra att göra ev besök längs Royal Mile, då är det lite lugnare, kanske besöker du museerna på Edinburgh castle, vandrar längs Royal Mile till Holyrodd House. På eftermiddagen kan ett besök i Newtown rekommenderas för shopping eller går du till Rose Street och äter haggis – Skottlands nationalrätt och dricker en riktig ale.
  Vår buss kommer och kör oss till flygplatsen, avresa från hotellet 17.00. Vi landar på Arlanda efter kort intensiv resa med härliga upplevelser.

  frukost
 • Flyginformation

  20240822 Arn-Edinburgh D8 4463 kl 18:45-20:00
  20240825 Edinburgh-Arn D8 4370 kl 20:30-23:40

 • Skottlands skrivna historia börjar huvudsakligen med Romerska rikets ankomst till Britannien, när romarna invaderade områden som idag är England och Wales. Dessa områden blev till den romerska provinsen kallad "Britannia". Norr om denna provins låg markerna som inte styrdes av romare, kallade "Caledonia".

  VÄRLDENS DYRASTE whisky är en The Macallan, igen. Singelmalten från Skottland hade rekordet innan också. Det nya världsrekordet lyder på 1,45 miljoner pund och sattes på Sotheby’s i London av en flaska 60-årig Macallan. Det är 18 miljoner kronor eller en halvmiljon för en dram!

  Det är inte konstigt att de gaeliska munkarna gav denna livgivande gudadryck ett vackert namn. De kallade den uesqueba [ishki va], som är gaeliska och betyder livets vatten.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Örebro Resecentrum hpl A 13:10
Eskilstuna Bussterminal, anslutning till Köping/Arboga 13:10
Kungsör Torget, anslutning till Köping/Arboga 13:40
Arboga E18 Dinners 13:40
Köping Gamla taxi/hpl Båtbussarna 14:00
Hallstahammar OKQ8, rondellen 14:25
Västerås Busstationen, hpl I 14:45
Strängnäs Järnvägsstaion, Anslutning till Enköping 14:45
Enköping Gustav Adolfs Plan/ Källgatan 21 15:15
Uppsala Resecentrum Stationsgatan hpl E3 16:00
Arlanda T5 Vi ses på Arlanda T5 16:45

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Dubbelrum med två sängar 0:-
 • Enkelrum 2 495:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
22/8-2024 torsdagSkottland Tattoo 4 dagar
internet bokningsrabatt 50 kr
Fullbokad, väntelista13 850:-Boka på väntelista