Skip to main content

Almunecar 15 dagar

Avresa 7 oktober Almunecar har varit  bebott i tiotusentals år, men det var Fenicierna som startade handelsplatser på spanska kusten. Tillsammans med Cartagena, Malaga och Cádiz är Almuñécar de äldsta handelsstäderna.

Almuñécar är en levande stad, en riktigt genuin stad med en gammal stadsdel. Snälla människor och bra atmosfär. En trygg liten stad med många härliga och fina traditioner. Här finns många nationaliteter och alla lever i fred och harmoni och tar hänsyn till varandra. Turister tar seden dit de kommer. En genuin spansk stad.  Denna del av solkusten kallas Costa Tropical, då klimatet gör att exotiska frukter kan odlas här. Costa Tropical kan inte jämföras med den ”vanliga” turistiska spanska solkusten, utan här dominerar det genuint spanska. I fjärran finns flera bergskedjor, bland annat Sierra Nevada. Medeltemperaturen varierar mellan 18ºC vintertid och 32ºC sommartid. Vi bor på Hotel Victoria Playa

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: middag

  Avresa från Arlanda med SAS. Vid ankomst till Malaga möter vår buss och tar oss till vårt hotell.

 • Dag 2-14: frukost och middag

  Idag samlas vi och har en guidad tur, gående i Almunecar med vår lokalguide och bekantar oss med omgivningen. Nu har du två veckor att njuta av stranden, shoppa eller följa med på någon av våra många intressanta utflykter.

 • Dag 15: frukost

  Sista dagen, njut av morgonen och förmiddagen innan ni checkar ut och kanske går en sista promenad i omgivningarna. På eftermiddagen hämtar vår transferbuss oss och vi åker till flygplatsen för avresa från Malaga till Stockholm Arlanda

 • Flyginformation

  241007 Sas Arlanda - Malaga SK1803 kl 06.15-10.40
  241021 Sas Malaga - Arlanda SK1584 kl 20.10-00.25 +1

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Eskilstuna Bussterminal, anslutning till Köping/Arboga 01:00
Örebro Resecentrum hpl A 01:00
Kungsör Torget, anslutning till Köping/Arboga 01:30
Arboga E18 Dinners 01:30
Köping Gamla taxi/hpl Båtbussarna 01:50
Hallstahammar OKQ8, rondellen 02:10
Strängnäs Järnvägsstaion, Anslutning till Enköping 02:30
Västerås Busstationen, hpl I 02:30
Enköping Gustav Adolfs Plan/ Källgatan 21 03:00
Uppsala Resecentrum Stationsgatan hpl E3 03:45
Arlanda T5 Vi ses på Arlanda T5 04:15

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Almunecar, Alla utflykter
  Almunecar, Alla utflykter Boka alla utflykterna och få 10% rabatt.
  Pris: 1 200:-
 • Bergsbyar, Lufttorkad skinka och Choklad
  Bergsbyar, Lufttorkad skinka och Choklad Hela Alpujarra-området, med sina små fina byar på sydsluttningen av Sierra Nevada, har en otroligt vacker utsikt över Medelhavet. På slingrande vägar far vi med bussen upp till dagens slutmål, som är byn Trevélez, den högst belägna byn i hela Spanien. Den ligger på 1 485 meter över havet och är ett centrum för Jamon Serrano (lufttorkad skinka). Här besöker vi den lokala skinkproducenten Jamon Vallejo, tittar på produktionen och äter lunch som består av sallad och kallskurna spanska delikatesser. På vägen tillbaka ned mot kusten gör vi ett stopp i byn Pampanaeira, besöker deras chokladfabrik och tittar på lokalt producerade vackra mattor. Vi stannar också till i byn Portugos, med sin källa med kolsyrat vatten vid det lilla kapellet. Vill man, så går man de 67 trappstegen ned till källan och smakar på det naturligt kolsyrade vattnet. (Lunch ingår i priset).
  Pris: 600:-
 • Malaga
  Malaga Vi åker till Malaga.

  Vi ser hamnen och åker upp på klippan med bussen för att få en ordentlig vy och överblick över omgivningarna innan vi får en gående guidning inne i Malaga. Vår lokalguide är mycket kunnig och ger oss värdefulla tips på vad vi sedan kan besöka, när vi får egen tid att upptäcka staden. Det var här som Pablo Picasso föddes. Picassomuseet öppnade 2003 och här finns många av konstnärens verk samlade. Vi ser den ofullbordade katedralen i barock- och renässansstil. Man hinner också uppleva borgen, de mysiga gränderna med butiker eller det stora varuhuset El Corte Inglés denna dag. Åter till hotellet på eftermiddagen.

  Staden har en mycket vacker gammal stadsdel och om du är riktigt pigg kan du gående ta dig upp till klippan med fyrtornet, varifrån man har en enastående utsikt över staden, den moriska borgen och domkyrkan. Det var här Evert Taube diktade om ”Malagas vinstänkta redd”. Heldag med lokalguide.

  Pris: 350:-
 • Nerja och Frigiliana
  Nerja och Frigiliana Idag gör vi en utflykt med besök i den vita byn Frigiliana & Nerja. Vi börjar dagen i Frigiliana och med en rundtur via tåg som tar ungefär 30 minuter. Frigiliana klättrar längs med bergsväggen och är prisad som Spaniens vackraste by. Vi åker vidare mot byn Nerja. Vi börjar med att gå ut till Balcón de Europa, ett av Nerjas mest kända landmärken och är en central plats för stadens aktiviteter. En promenad här erbjuder spektakulära panoramautsikter över hela kuststräckan, en absolut höjdpunkt under ditt besök till Nerja. Här ges tid att på egen hand att upptäcka byn. Heldagsutflykt.
  Pris: 400:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Dubbelrum med två sängar 0:-
 • Enkelrum 3 450:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
7/10-2024 måndagAlmunecar 15 dagar
internet bokningsrabatt 50 kr
Mer än 816 650:-Boka