Skip to main content

Shopping Kiel med Stena Line

Avresa 17 oktober. Vi åker till Kiel med Stena Lines Kryssningsfartyg som trafikerar Göteborg-Kiel. På båten kan vi koppla av och njuta av en lugn kryssning. I restaurangen ombord serveras en läcker buffé. Efter första natten ombord tar vi oss i land och åker till stormarknaden Citti Markt för shopping. Därefter finns det gott om tid att strosa inne i Kiel, äta en lunch eller bara njuta av dagen innan vi går ombord på vårt fartyg för återresa till Göteborg. På hemvägen besöker vi Osterian i Falköping för lite prövning av deras kända ostsortiment.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Avresa på morgonen från påstigningsorten.

  Frukostuppehåll i Arboga. Lunch längs vägen till Göteborg. Avresa 18.45 med Stena Line från Göteborg till Kiel.

 • Dag 2: Frukost

  Ankomst 09.15. Vi börjar dagen med att besöka Citti Stormarknad i Kiel för shopping. Här finns många bra fackaffärer och butiker, allt under ett tak. CITTI Markt är en gigantisk stormarknad där finns ett enormt utbud av bl a drycker och livsmedel. Här finns stort sortiment av öl, vin och sprit till bra priser och vi kan handla utan pant. Det finns svensktalande shoppingguider och möjlighet att provsmaka ett antal olika viner och köpa med hem. Ca 13.00 åker vi tillbaka mot centrum. Vårt fartyg ligger bara några minuters promenad till dom centrala delarna. Här finns bra shoppingområden, Holstentörn är Kiels största shoppingcenter under tak. Holstenstrasse är Tysklands största gågata och leder dig direkt till Alter Markt. Här finns kaféer, restauranger, stora varuhus och små butiker. För den ”ölsugne” rekommenderas ett besök på Kielerbrauerei vid Markplatz. Här gör man sitt eget öl och de stora kopparkärlen blänker, här finns även ”äkta” tysk mat. Restauranger finns i mängder så det är inte svårt att hitta något att äta. Båten avgår igen kl. 18.45.

 • Dag 3: Frukost

  På morgonen ankomst 09.15 till Göteborg.

  När vi kommit iland åker vi ut ur Göteborg och tar sikte på Falköping där vi gör ett uppehåll vid Falbygdens Osteria. I butiken hittar du mer än 150 sorters ost, Här finns lagrade specialiteter som 1878, Morfars Brännvinsost och Birger Jarl tillsammans med importerade delikatessostar och ost från små lokala producenter. Åter till hemorten på kvällen.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Stockholm Cityterminalen 07:45
Bålsta Busstation, anslutning till Arboga 08:00
Strängnäs Järnvägsstaion, Anslutning till Enköping 08:00
Uppsala Resecentrum Stationsgatan hpl E3 08:00
Enköping Gustav Adolfs Plan/ Källgatan 21 08:45
Västerås Busstationen, hpl I 09:15
Eskilstuna Bussterminal, anslutning till Arboga 09:15
Hallstahammar OK, rondellen 09:35
Kungsör Torget, anslutning till Köping/Arboga 09:35
Köping Gamla taxi/hpl Båtbussarna 09:55
Arboga E18 Dinners 10:30
Örebro Resecentrum hpl A 11:15

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Middagsbuffé Utresa
  Middagsbuffé Utresa På fartygets restaurang serveras den populära all-inclusive buffé där vin, öl, läsk och kaffe ingår i priset. Restaurangen är öppen och folklig, och det är lätt att umgås i goda vänners lag! Utbudet är rikt och läckert med allt från färska räkor, sill, lax, fräscha sallader, kallskuret, varmrätter, dessertostar till efterrätter.
  Pris: 400:-
 • Middagsbuffé Hemresa
  Middagsbuffé Hemresa På fartygets restaurang serveras den populära all-inclusive buffé där vin, öl, läsk och kaffe ingår i priset. Restaurangen är öppen och folklig, och det är lätt att umgås i goda vänners lag! Utbudet är rikt och läckert med allt från färska räkor, sill, lax, fräscha sallader, kallskuret, varmrätter, dessertostar till efterrätter.
  Pris: 400:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelhytt, insides 0:-
 • Enkelhytt, insides 220:-
 • Dubbelhytt, utsides 250:-
 • Enkelhytt utsides 650:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
17/10-2024 torsdagShopping Kiel med Stena Line
internet bokningsrabatt 25 kr
Mer än 82 990:-Boka