Skip to main content

Nordkap

Fullbokad! Avresa 22 juli, Få resmål är så fängslande som Nordkap, Europas nordligaste utpost. Här vid det yttersta europeiska landområdet blickar ni ut över Norra ­Ishav­et och betraktar Midnattssolen från den 307 m höga Nordkapsklippan. Vi reser genom norra Sverige, Finland och Norge på ditvägen och följer ­Norges kust mot ­Narvik och besöker Tromsö på tillbakavägen. Vi över­nattar i bl a Enontekiö, Finland och Honningsvåg, nära Nordkap och Tromsö i Norge. Här upplever ni storslagna vyer, fjäll, ­fjordar och en fascinerande ­natur på vår resa till midnattssolen. På resan har ni ­möjlighet att uppleva midnattssolen vid flera tillfällen - på Nordkapsklippan, Tromsö och i Narvik.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Middag

  Avresa från påstigningsorten på morgonen.

  Vi färdas norrut efter Norrlandskusten förbi Söder­hamn. Lunchpaus efter vägen. Snart är vi i Sundsvall. Färden går vidare norrut längs det vackra Högakustenområdet, Nordingrå och den nya bron över Ångermanälven. Ca 18.00 är vi i Umeå. Vi bor på Scandic Plaza Umeå.

  Middag
 • Dag 2: Frukost och middag

  Avresa 08.00.

  Dagens etappmål är Enontekiö i Finland. Skellefteå­området känt för sina gruvor passeras. Vidare mot Luleå och Gamlestaden bl a känd för Sveriges största ”kyrkstad”. Lunchuppehåll. Kort stopp vid Kukkolaforsen. Vid Övertorneå passerar vi finska gränsen. Vi följer Torne och Muonio älvs dalgångar. Ankomst till Hotel Jussan Tupa, Enontekiö 20.00.

  Frukost och middag
 • Dag 3: Frukost och middag

  Avresa 08.00. Vi lämnar Enontekiö för resa norrut mot Kautokeino. Uppehåll vid Juuls silversmedja. Nu är vi ute på den stora Finnmarksvidda - en vidsträckt platå med typisk fjällnatur. Vid Alta möter vi för första gången den dramatiska fjordnaturen och Ishavet. Lunchuppehåll i Alta. Skaidi passeras och vi fortsätter den slingrande vägen längs Porsangenfjorden. För att komma ut på Mageröya, där Honningsvåg och Nordkap ligger, kör vi genom tre tunnlar. Vi kommer till vårt hotell, Scandic Hotell i Hånningsvåg. Senare på kvällen tar vi vår buss ut till Nordkapsklippan och här kommer vi inte längre, vägarna tar slut och du är så långt norrut som det går att åka. Hoppas att vädret är bra och att vi får se Midnattssolen breda ut sig över ish­avet. Här stannar vi över midnatt och ni har gott om tid att se er omkring.

  I Nordkapshallen visas en multivisionshow. Ni får ett Nordkapscertifikat, som bevis på att ni varit här.

  Frukost och middag
 • Dag 4: Frukost och middag

  Avresa 08.00. Dagens etapp bjuder på fjordar och orter längs nordnorska kusten. Lunchpaus. Vacker utsikt från utsiktsplatsen vid Gildetun på Kveangsfjället. Färja Olderdalen-Lyngseidet/Svensby-Breivikeidet.

  Ankomst till Scandic Ishavs Hotellet, Tromsö 19.30. Här bor vi två nätter.

  Frukost och middag
 • Dag 5: Frukost

  Idag har vi hela dagen till att uppleva "Nordens Venedig", Tromsö. Vi börjar med att ta fjällhissen för att få vacker natur och magisk utsikt. På vägen tillbaka stannar vi till för att se Tromsös stolthet Ishavskatedralen(entre om du vill gå in). När vi kommer tillbaka så har ni hela dagen till förfogande på egen hand. Det finns mycket att upptäcka och vi bor mitt i centrum så det är nära till många besöksmål som Polarmuseet, Polaria, Tromsö domkyrka med mera. Middag rekommenderas att ätas på någon av alla restauranger på stan.

  Frukost
 • Dag 6: Frukost och middag

  Avresa 08.00.Vi tar idag sikte på Narik där vi stannar för lunch innan vi far vidare och kör den vackra vägen över fjället till Sverige. Riksgränsen och Abisko passeras och på avstånd ser vi Lapporten. Snart är vi i gruvstaden Kiruna. Här bor vi bekvämt på Scandic Kiruna.

  Frukost och middag
 • Dag 7: Frukost och middag

  Avresa 08.00. Efter frukost börjar vi med en rundtur i Kiruna och ser hur flytten av staden fortskrider. Vi lämnar Kiruna och tar sikte på Jokkmokk där vi stannar och besöker tennmuseet och här ges tid för lunch. Strax söder om Jokkmokk passeras Polcirkeln. Vägen fortsätter genom det typiska norrländska myrlandskapet till Arvidsjaur. Här bor vi på hotell Laponia.

  Frukost och middag
 • Dag 8: Frukost och middag

  Avresa 08.00. Fortsatt resa på inlandsvägen via Storuman, Wilhelmina och Strömsund till Östersund. Uppehåll i Vilhelmina för lunch och tid för att shoppa och kanske ett besök hos den kända sameslöjdaren Sven Åke Risfjell. I mån av tid stannar vi till i Dorotea och besöker Polars Husvagnsmuseum och ser 60 år av husvagnshistoria innan vi åker vidare söderut mot Östersund.
  Ankomst till Hotell Östersund ca 17.00.

  Frukost och middag
 • Dag 9: Frukost

  Avresa 08.00. Vi börjar dagen med att åka ut på Frösön och ser Frösö kyrka och vacker utsikt. Vi kör mot Ånge och söderut förbi Ljusdal och vidare mot Gävle. Lunch­uppehåll efter vägen. Åter till hemorten på kvällen.

  Frukost

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Eskilstuna Bussterminal, anslutning till Köping/Arboga 06:00
Örebro Resecentrum hpl A 06:15
Kungsör Torget, anslutning till Köping/Arboga 06:40
Arboga E18 Dinners 06:45
Köping Gamla taxi/hpl Båtbussarna 07:00
Hallstahammar OKQ8, rondellen 07:20
Strängnäs Järnvägsstaion, Anslutning till Enköping 07:30
Västerås Busstationen, hpl I 07:40
Bålsta Busstation, anslutning till Enköping 07:40
Stockholm Taxi från Klarabergsviadukten vid WTC entrén till Uppsala 07:45
Enköping Gustav Adolfs Plan/ Källgatan 21 08:10
Uppsala Resecentrum Stationsgatan hpl E3 08:55

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Dubbelrum med två sängar 0:-
 • Enkelrum 3 990:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
22/7-2024 måndagNordkap
internet bokningsrabatt 50 kr
Fullbokad, väntelista13 990:-Boka på väntelista