Skip to main content

Oktoberfestival Bremen

Avresa 24 oktober. Bremer Freimarkt är en av Tysklands stora folkfester. Varje år sedan 1035 har denna fest ägt rum. Det startade med att kejsaren gav ärkebiskopen i Bremen rätt att ordna en ”marknad” i staden. I och med detta föddes Bremer Freimarkt - Oktoberfest i Bremen.

Idag har kommers bytts mot feststämning - mat, musik, sång och dryck. Under de två sista veckorna i oktober varje år sätter denna tillställning sin prägel på staden.  I Bremen är ”Altstadt”, den tidigare hantverkargatan Böttcherstrasse och de fint restaurerade gamla stadsdelarna. Här hittar vi hantverkare, guld- och silversmeder, små restauranger och boutiquer. 

Ett besök på festivalområdet Bürgerweide och Bremer Freimarkt hör till. Här finner du musiken, ölet, feststämningen, karusellerna och maten!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Middag

  Avresa på morgonen från påstigningsorten. Frukostuppehåll i Arboga. Lunch längs vägen till Göteborg. Avresa 17.45 med Stena Line från Göteborg till Kiel. Middag ombord.

  Middag
 • Dag 2: Frukost

  Efter frukost anländer vi Kiel. Vi tar sikte söderut, i Hamburg åker vi ytterligare 11-12 mil och kommer till Bremen. Vår reseledare berättar och visar var huvudgatan för alla festligheter finns. Incheckning på hotellet. Resten av dagen har ni tid till att uppleva norra Tysklands största marknadsfest, där det finns något för alla – shopping, tivoli, mat och så klart öl! Varje år i oktober hålls denna enorma folkfest, en tradition som började för tusen år sedan, närmare bestämt år 1035. I dag lockar Freimarkt besökare från när och fjärran och blir ett minne för livet.

 • Dag 3: Frukost

  Denna dag gör vi en stadsvandring för den som önskar. Vi ser det fantastiska rådhuset, de omtalade Stadsmusikanterna från bröderna Grimms sagor, ståtliga Rolandsstatyn, vackra Schüttingshaus, historiska Böttcherstrasse och det mysiga kvarteret Schnoor. Efter denna rundtur vet vi precis vart vi ska gå för att få ut så mycket som möjligt av vår vistelse i Bremen, kanske Bremens nära 5 km långa shoppingstråk med alla butiker och varuhus. Kort sagt – här finns något för alla! Vill ni besöka tex Beck´s ölbryggeri så boka inträdesbiljett i god tid innan för att säkra er entrebiljett.

 • Dag 4: Frukost och middag

  Efter frukost checkar vi ut och lämnar Bremen. Vi åker tillbaka till Kiel. Vi tar en promenad i staden. Holstenstrasse ligger t.ex. endast ett stenkast från båten. För den ”ölsugne” rekommenderas ett besök på Kielerbrauerei vid Markplatz. Här gör man sitt eget öl och de stora kopparkärlen blänker, här finns även ”äkta” tysk mat. Restauranger finns i mängder så det är inte svårt att hitta något att äta. Båten avgår 18.45, middag ombord.

 • Dag 5: Frukost

  Frukosten äter vi ombord och ser hur närmar oss Göteborgs hamn. Nu åker vi via Skara, Mariestad och till respektive hemort, lunch längs vägen. Åter hemorten framåt kvällen.

  Frukost

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Stockholm Cityterminalen 05:45
Strängnäs Järnvägsstaion, Anslutning till Enköping 06:00
Uppsala Resecentrum Stationsgatan hpl E3 06:00
Bålsta Busstation, anslutning till Enköping 06:15
Enköping Gustav Adolfs Plan/ Källgatan 21 06:45
Eskilstuna Bussterminal, anslutning till Köping/Arboga 07:00
Västerås Busstationen, hpl I 07:15
Hallstahammar OKQ8 rondellen 07:35
Kungsör Torget, anslutning till Köping/Arboga 07:35
Köping Gamla taxi/hpl Båtbussarna 07:55
Arboga E18 Dinners 08:30
Örebro Resecentrum hpl A 09:15

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum/dubbelhytt insides 0:-
 • Dubbelrum/dubbelhytt utsides 250:-
 • Enkelrum/enkelhytt insides 995:-
 • Enkelrum/enkelhytt utsides 1 350:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
24/10-2024 torsdagOktoberfestival Bremen
internet bokningsrabatt 50 kr
Mer än 86 990:-Boka