Skip to main content

Kroatien-Istrien

Garanterad! Avresa 20 september. Välkommen till Istrien, kroatiska halvön vid Adriatiska havet. Njut av värme och sköna bad. Förläng sommaren med en resa hit i september. Här finns det mesta man kan önska sig på en behaglig semesterresa. Naturupplev­elser, god mat och dryck, historiska sevärdheter och inte minst ett behagligt klimat. Vi bor på strandnära hotell med pool, serveringar och service. Människorna ni möter, samhällena och kulturen är ett resultat av mötet mellan det österländska och västerländska. Vrsar ligger på Istriens västra sida, mellan Porec och Rovinj Här väntar sköna dagar med bad och/eller utflykter. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Avresa på morgonen från påstigningsorten.
  Resa genom Sverige. Uppehåll för lunch och fikapauser gör vi längs med vägen.
  Vi åker över Öresundsbron, tar färjan Rödby-Puttgarden till Tyskland.

 • Dag 2: frukost och middag

  Avresa 08.00
  Dagen börjar med resa över det låglänta nordtyska landskapet Lüneburgerheden. Hannover passeras och snart är det dags för lunch­uppehåll. Vi åker vidare genom vackert kuperat landskap. Bergsområdet Rhön och staden Fulda passeras innan vinstaden Würzburg avtecknas vid horisonten. Nu är vi i Bayern, känt bl a för sina ölfester. Ankomst till Nürnberg på kvällen.

 • Dag 3: frukost och middag

  Vi lämnar Nürnberg och fortsätter söderut. Snart avtecknar sig Alperna vid horisonten. Lunchpaus efter vägen.
  Salzburg passeras och via Tauern, autobahn och ­Villach kommer vi snart till gränsen mot Slovenien.
  Vi passerar landets huvudstad Ljubljana innan vi på kvällen når resans mål Vrsar. Här stannar vi sju nätter.
  Ankomst sent på kvällen.

 • Dag 4-9: frukost och middag - Sol, bad och Utflykter

  Nu har vi några underbara dagar framför oss. Här finns fina badstränder, pooler och kristallklart vatten.
  Vrsar är fiskebyn som blivit turistort utan att förlora sin småstadscharm. Här är lugn och ro. Här njuter du av sol och bad i en underbar omgivning och som omväxling följer du givetvis med på våra utflykter och upptäcker omgivningarnas sevärdheter. Reseledaren ger dig tips!
  Vi kommer ha fyra utflykter under våra dagar här i Istrien.
  1. Heldag till Krk med lokalguide
  2. Heldag till Pula och Brioni Nationalpark med lokalguide
  3. Båttur på Limski kanal inkl ostronprovning
  4. Heldag Inre Istrien ink lunch och vinprovning.
  Läs mer på tillvalen.

 • Dag 10: frukost och middag

  Nu tackar vi för Istriens gästfrihet och börjar vår resa hemåt. Vi tar sikte norrut och stannar såklart för fika och lunch längs vägen. Sent på kvällen når vi Nürnberg för övernattning.

 • Dag 11: frukost och middag

  Vi åker snabbt norrut och vi ser naturen ändra karaktär. Vi följer Fransktyska gränsen norrut innan vi viker in mot tyskland och färdas på snabba vägar. Kassel, Göttingen och Hannover passeras innan vi når dagens slutmål Lübeck, lunch och fikastopp längs med vägen.

 • Dag 12: frukost

  Tidig Avresa. Färja Puttgarden–Rödby till Danmark. Vi passerar Köpenhamn, färja Helsingör-Helsingborg och gör matuppehåll i Ljungby på restaurang Lagan. Åter till hemorten på kvällen.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Stockholm Cityterminalen 05:45
Strängnäs Järnvägsstaion, Anslutning till Enköping 06:00
Uppsala Resecentrum Stationsgatan hpl E3 06:00
Bålsta Busstation, anslutning till Enköping 06:15
Enköping Gustav Adolfs Plan/ Källgatan 21 06:45
Eskilstuna Bussterminal, anslutning till Köping/Arboga 07:00
Västerås Busstationen, hpl I 07:15
Hallstahammar OKQ8 rondellen 07:35
Kungsör Torget, anslutning till Köping/Arboga 07:35
Köping Gamla taxi/hpl Båtbussarna 07:55
Arboga E18 Dinners 08:30
Örebro Resecentrum hpl A 09:15

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Båttur på Limski kanal med möjlighet till ostronprovning
  Båttur på Limski kanal med möjlighet till ostronprovning Vi gör en 3-timmars båttur längs den vackra Adriatiska kusten från Vrsar via Limski kanal och vidare till mysiga staden Rovinj. Den cirka 11 km långa kanalen kallas ofta för Limskifjorden, förvisso felaktigt då kanalen är en ria. Fjordar bildas av glaciärer - en ria bildas av floddalar. Kanalens namn går tillbaka till romartiden. Vid tiden för det romerska riket separerade floden Limes regionerna Porec och Pula. På grund av den höga syrehalten och den låga salthalten finns många fisk- och musselodlingar längs stränderna. Naturligtvis återspeglas detta också i menyerna på de lokala restaurangerna. Här hittar du utmärkta rätter med musslor och ostron. Hela området kring Limbukten har förklarats som naturreservat.
  Pris: 600:-
 • Heldag Inre Istrien ink lunch och vinprovning
  Heldag Inre Istrien ink lunch och vinprovning Vi lämnar kusten och utforskar de inne delarna av Istrien med bl a besök i bergsbyn Grožnjan som ligger på en 228 meter hög kulle ovanför Mirnadalen. Med drygt 160 invånare är den lilla staden ett paradis för konstnärer, konstälskare och musiker. Från och med maj börjar det bli liv och rörelse i den lilla staden, som också är känd i Kroatien som en konstnärsstad. Det finns över 30 gallerier och ateljéer för målare och skulptörer att besöka i Groznjan. Vi kommer få möjlighet till shopping av bl a Olivolja och Tyffel. På vägen kommer vi stanna för lunch och får en typisk kroatisk måltid, 2 rätter, samt vinprovning av lokala viner på taverna Konoba Bani.

  Pris: 500:-
 • Heldag till Krk med lokalguide
  Heldag till Krk med lokalguide Välkommen till den 3000 år gamla staden Krk. Lär dig mer om den rika historien och njut av klassisk medelhavsatmosfär och arkitektur. Upptäck den förtrollande labyrinten i Krk! Vandra genom gatorna, besök Frankopan Castle och avslöja hemligheterna i den romanska katedralen. Fördjupa dig i den rika historien om denna pittoreska kroatiska pärla.

  Ön Krk är den största ön i Kroatien med en total yta om cirka 406 km². Den populära semesterön kan lätt nås via en 1400 meter lång bågbro som byggdes 1980. Ön Krk, med sina cirka 17 800 invånare bor i öns 68 städer som erbjuder en mängd historiska byggnader, särskilt den 3000 år gamla staden Krk, som är öns kulturella centrum.

  I Krk finns katedralen med det lökformade klocktornet och är stadens symbol, På 400-talet byggdes en treskeppig basilika på resterna av de gamla romerska baden, och på norra sidan fanns ett dopkapell. Basilikan utvidgades och byggdes om flera gånger under 1100-talet. Klockstapeln tillkom på 1500-talet och byggdes om till sin nuvarande form omkring 1767. På ön finns också mängder av vackra badstränder och naturområden.

  https://www.youtube.com/watch?v=BmP8JY70RXc

  Pris: 450:-
 • Heldag till Pula och Brioni Nationalpark med lokalguide
  Heldag till Pula och Brioni Nationalpark med lokalguide Vi börjar dagen med att åka till Pula som har en omfattande historia där det romerska och italienska arvet gör sig påmind. Här finns en mäktig amfiteater som började byggas av kejsare Augustus, den står välbevarad än idag. Vi går en stadsvandring i Pulas äldre kvarter, vi besöker amfiteatern och lokala marknader, tid ges för lunch. Vi åker vidare till den charmiga fiskebyn Fazana och åker en båttur till nationalparken Birjuni , en ögrupp om 14 öar som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Den största ön är Veliki Brijun och därefter kommer Mali Brijun. Övriga öar är små kobbar. Den orörda naturen med sina vackra stränder lockar besökare från alla håll för att uppleva den. Här har Kroatiens president sitt sommarresidens och besöks gärna av statsmän och kända personer som njuter av denna vackra skärgård. Huvudön Veliki Brijun är den mest besökta av alla Brijuni-öarna, vi gör en rundtur med mini tåg, besöker Safariparken, muséet och kyrkan St. Germana.
  Pris: 550:-
 • Kroatien - Alla utflykter
  Kroatien - Alla utflykter Boka alla utflykter och få 10% rabatt.
  Pris: 1 850:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Dubbelrum med två sängar 0:-
 • Enkelrum 3 250:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
20/9-2024 fredagKroatien - Istrien
internet bokningsrabatt 50 kr
Mer än 814 590:-Boka