Skip to main content

Holland 7 dagar

Garanterad! Avresa 18 april. Välkommen till Hollands stora blomsterkarneval, som arrangeras i slutet av april varje år. Holland är Västeuropas blomsterland nummer ett. Här är klimat och odlingsförhållanden gynnsamma för produktion av blommor och lökväxter. De första tulpanerna kom hit på 1500–1600-talen från Asien via Turkiet.

Varje vår skapar alla miljontals blommor och lökväxter en oförglömlig upplevelse av naturens och blommornas mångfald och färger. April är den månad då lökväxterna står i full blomning. Vi reser genom färgrika, blommande fält omgivna av små kanaler och väderkvarnar. Vi åker över nordsjövallen Afsluitdijk, gör båttur på Amsterdams kanaler och får tid att se staden, besöker den fantastiska parken Keukenhof samt den pittoreska fiskebyn Volendam.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Paus för lunch på rest Lagan. Kaffepauser efter vägen. Efter resa genom Sverige kör vi över Öresundsbron till Danmark och vidare ner till Rödby Havn för färjeöverfart till Puttgarden. Ankomst till Tryp by Wyndham Lübeck Aquamarin hotell på sena kvällen.

 • Dag 2: frukost och middag

  Avresa 08.00 Efter frukost lämnar vi Lübeck och reser genom Nordtyskland förbi Hamburg till Bremen. Uppehåll för lunch. Vi åker vidare västerut förbi Oldenburg. Snart passeras gränsen och de första kanalerna, väderkvarnarna och typiska holländska broarna blir synliga. Ankomst till hotell Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijik i Leeuwarden

  frukost och middag
 • Dag 3: frukost och middag

  Idag är det viktigt att vara på plats tidigt, Vi åker via den imponerande ”nordsjövallen” - Afsluitdijk med Nordsjön på ena sidan och sötvattensjön Ijsselmeer på den andra. Kort uppehåll mitt på vallen vid minnesmärket över dess bygg­ande. Idag är det dags för en av resans höjdpunkter, det stora blomstertåget Bloemencorso. En cirka två kilometer lång kortege av mer än fyrtio blomstersmyckade ekipage passerar. Ett minne för livet – glöm inte kameran! Efter att vi sett alla fantastiska kreationer i det ca två kilometer långa tåget åker vi ut till stranden, Noordwijk Aan Zee och äter lunch. På eftermiddagen ankommer vi vårt hotell i Huizen. Hotellet ligger precis vid en hamn som har anslutning till sjön Ijsselmeer. Efter incheckning kan vi följa med på en kort promenad och bekanta oss med omgivningarna. Middag på hotellet på kvällen. Vi bor på Fletcher Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier.

  frukost och middag
 • Dag 4: frukost och middag

  Avresa 08.00. Vår i Holland betyder Tulpaner, Krokus och Narcisser. Vi kör genom de stora blomsterfälten till blomsterparken ­Keukenhof. På dessa 32 hektar mark finns miljontals blommor, blommande träd och buskar, detta är ett måste för blomsterälskaren! Tulpanerna kom till Holland från Asiens inre via Turkiet. Tulpanodlingen skapade på 1600-talet enorma förväntningar i Holland, som ledde till ekonomiska spekulationer, vilka i många fall slutade i ekonomisk ruin. På eftermiddagen lämnar vi Keukenhof och gör ett kort stopp hos vår lökförsäljare. Här kan du göra inköp av tulpanlökar till fördelaktiga priser. Efter alla blommor i parken åker vi och besöker den lilla fiskebyn Volendam samt gör ett besök hos en ost- och träskotillverkare.

  frukost och middag
 • Dag 5: frukost och middag

  l Amsterdam var på 1600-talet världens ekonomiska centrum med en betydelsefull hamn. Vid kanalerna kan vi än idag se dessa vackra hus, som påminner oss om stadens storhet. Amsterdam ligger vid floden Amstel, vilken gett floden dess namn. Vi börjar med att åka en båttur på Amsterdams kanaler. Under kanalturen berättas om stadens historia och sevärdheter. Resten av dagen är fri att upptäcka staden på egen hand. Kanske ett besök på Van Gogh museet, Annie Franks hus, Ode Kerk eller bara njuta av den annorlunda arkitekturen.

  frukost och middag
 • Dag 6: frukost och middag

  Efter frukost packar vi bussen och börjar resan hemåt. Vi börjar med ett stopp i den pitoreska sagolika staden Giethoorn. Staden har 2600 invånare och all trafik sker på kanaler eller på cykelvägar. Vi åker här en rundtur med kanalbåt för att se de dockhuslika miljöerna. Vi färdas vidare genom det holländska grönskande landskapet och kommer snart till Tyskland. Gränsen passeras och resan går vidare förbi städer som Osnabrück och Münster. Lunch efter vägen. Vi ser på avstånd Hamburg och snart är vi Lübeck där vi ska bo sista natten.

  frukost och middag
 • Dag 7: frukost

  Tidig avresa. Färja Puttgarden - Rödby till Danmark. I Köpenhamn kör vi via Öresundsbron tillbaka mot ­Sverige. Paus för lunch/middag på rest Lagan. Återkomst till hemorten på kvällen efter en resa i Europas blomsterland ­nummer ett!

  frukost