Skip to main content

Siljan Runt

Garanterad! Avresa 27 juni. Siljan är en populärt område och kallas för Dalarnas nav. Ända sedan järnåldern har här varit befolkat och har med åren skapat en eget uttryck i både hantverk, målning och traditioner. Vi gör en Siljan Runt på två dagar då vi bland annat kommer åka på lunchkryssning, besöka Zorn och Carl Larsson gården. Vi bor i Leksand på  hotell Korstäppan. 

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1: Lunch och middag

    Efter vi hämtat upp längs vår påstigningsrutt från Uppsala till Örebro sätter vi kurs norrut mot Leksand. Vi stannar för fika på vägen innan vi når fram till vårt fartyg som väntar på oss inne i Leksand, vi kliver ombord och åker en två timmar lång lunchkryssning på Siljan. Vi besöker Västanvik där Jobs Handtryck alltid valt att gå sin egen väg och det är så man skapat sina tidlösa och klassiska mönster. De blomstrande tygerna trycks fortfarande helt för hand, precis som vid starten 1944. Vi åker till Leksands Kyrka som är en av Sveriges största landsortskyrkor och de äldsta delarna härstammar från omkring år 1200. Efter en brand 1709 byggdes kyrkan om och fick då sin nuvarande form med den berömda lökkupolen. På kvällen bor vi på Hotell Korstäppan där vi även kommer att äta vår 3 rätters middag.

  • Dag 2: frukost och lunch

    Efter frukost åker vi norrut till Mora för att besöka Anders Zorn gården och museum. Vi får här en guidad visning. Efter visningen lämnar vi Mora och åker vidare mot Rättvik. Vi stannar till på Nittsjö keramik och ser deras fina hantverk. Färden går vidare mot Falun och vårt lunchställe som är på Stabergs Herrgård utanför Falun. Nu har vi Carl och Karin Larssons fantastiska livsverk I Sundborn kvar att besöka. Carl och Karin skapade tillsammans med måleri där Carl Larsson gett oss en nationalskatt. Karin, utbildad på Konstakademin i Stockholm skapade vid Carls sida konstnärliga uttryck och kom mer att kretsa kring hemmet. De flesta textilier på gården är skapade av Karin och hon ritade även en del möbler. Vi får en guidad visning av huset. Nu börjar vi resan hemåt efter två intensiva dagar i Dalarna.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Stockholm Cityterminalen 05:45
Uppsala Resecentrum Stationsgatan hpl E3 06:00
Strängnäs Järnvägsstaion, Anslutning till Enköping 06:15
Bålsta Busstation, anslutning till Enköping 06:15
Västerås Busstationen, hpl I 07:15
Eskilstuna Bussterminal, anslutning till Köping/Arboga 07:30
Hallstahammar OKQ8, rondellen 07:35
Köping Gamla taxi/hpl Båtbussarna 07:55
Kungsör Torget, anslutning till Köping/Arboga 08:10
Arboga E18 Dinners 08:15
Örebro Resecentrum hpl A 09:15
Enköping Gustav Adolfs Plan/ Källgatan 21 00:00

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

  • Dubbelrum 0:-
  • Dubbelrum med två sängar 0:-
  • Trebäddsrum 0:-
  • Enkelrum 490:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
27/6-2024 torsdagSilja Runt
internet bokningsrabatt 25 kr
Mer än 83 990:-Boka