Skip to main content

Vandring Madeira

Avresa 22 oktober. Madeira, den vackra ön i Atlanten med sitt unika landskap bjuder på äventyr och avkoppling. Det bästa sätten att uppleva Madeira och dess fantastiska natur är till fots. Bergssluttningar och dalgångar är som ett grönt hav av blommor, kryddväxter, vin- och fruktodlingar, och här vandrar vi bl.a. längs levadorna. Levadorna är öns bevattningskanaler, byggda för att leda vatten från områdena i mitten av ön där det regnar mest. Madeira är solsäkert och behagligt året runt. I det Subtropiska klimatet blir det sällan under 18 grader. Madeira, den vackra ön i Atlanten med sitt unika landskap bjuder på äventyr och avkoppling. Det bästa sätten att uppleva Madeira och dess fantastiska natur är till fots. Bergssluttningar och dalgångar är som ett grönt hav av blommor, kryddväxter, vin- och fruktodlingar, och här vandrar vi bl.a. längs levadorna. Levadorna är öns bevattningskanaler, byggda för att leda vatten från områdena i mitten av ön där det regnar mest. I det Subtropiska klimatet blir det sällan under 18 grader. Vi flyger från Arlanda till Madeira och med hjälp av vandringsgiude kommar vi ha fyra vandringsdagar runt om på ön. Vandringarna är av lätt till medelsvåra dagsturer. Vi bor på trevligt kustnära hotell med havsutsikt. Resan avslutas i Lissabon sista natten. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Avresa med flyg från Arlanda till Funchal där vår buss möter för transfer till vårt hotell i staden. Här bor vi sju nätter på Muthu Raga Maderia Hotell, havsutsikt från alla rum.

 • Dag 2: frukost och middag

  Heldagsutflykt till Ponta S.Lourenco

  Från Funchal till Ponta S.Lourenço tar det ca 30 minuter med bil. Dagens vandring börjar längst österut på ön. Det är cirka 2 timmars promenad tills vi når Cais do Sardinha. Här gör vi ett stopp för att fräscha upp oss och ta vår picknick. Sedan går vi tillbaka samma väg. Efteråt kör vi till Machico city. Det var här som de första sjömännen gick i land på Madeira. Tillbaka till Funchal.
  (Svårighetsgrad, medel, tid ca 2 1/2 timme, sträcka 6 km tur och retur Högsta och lägsta höjd 126-23 m)

 • Dag 3: frukost och middag

  Levadavandring Referta-Castelejo, halvdag

  Promenad i Referta, en avkopplande och lätt vandring där man kan beundra de lokala bönderna som arbetar på sina små terrasser. Härlig utsikt över Porto da Cruz och den berömda "Penha de Águia", en massiv klippa som reser sig till en höjd av 580 meter över havet. Efter promenaden stannar vi för en lokal drink, Poncha (ingår ej i priset)
  (Levadavandringen är av lätt karaktär, Gångtid: ± 2 timmar,sträcka 6 km Högsta och lägsta höjd 550-560 m)

 • Dag 4: frukost och middag

  Idag blir det upphåll från vandringar. På förmiddagen har ni tid till att pröva hotellets SPA avdening eller gå ut på egen hand och se staden, På eftermiddagen finns det möjlighet att följa med vår reseledare in till Funchal och få en enklare rundvandring. Det är nära ner till stranden och ta ett dopp i Atlanten, om det lockar.

 • Dag 5: frukost och middag

  Paradise Valley ligger i Camacha-regionen, ett distrikt som är särskilt känt för sin folktradition. Detta är en enkel promenad att göra och detta område är en vacker plats att besöka. Under den 6,5 km långa vandringen får vi möjlighet att se de odlade fälten och lära oss mer om Madeiras traditioner och jordbruk. På vägen tillbaka till Funchal gör vi ett stopp vid Kristusstatyn "Cristo Rei"
  (lätt Levadavandring , gångtid: ca 2 1/2 timme, avstånd: 6 km Höjd min/max: 750 m - 800 m)

 • Dag 6: frukost och middag

  Dagens vandring startar i São Jorge, på nordkusten. Detta är en av de vackraste levadavandringarna på ön. Här vandrar du genom ett tätt skogslandskap som tillhör laurisilvaskogen. Utsikten över öns norra kust är hisnande. Längs promenaden stannar vi för vår picknick. Tillbaka till hotellet.
  (Sträcka 9,7km tid 3-4h)

 • Dag 7: frukost och middag

  Idag blir det sol/bad/SPA/turistande. Er reseledare kan ge er förslag på aktivitet.

 • Dag 8: frukost och middag

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet. Vi hinner med en sista promenad i området. kl 12.00, vår buss kommer och hämtar oss för transport till flygplatsen. Idag ska vi flyga till Lissabon för övernattning i Portugals huvudstad. Vi installerar oss på vårt hotell och äter vår sista middag tillsammans. Det finns möjlighet att ta sig in till Lissabons centrala delar och få några timmar där för dom som önskar.

 • Dag 9: frukost

  Efter frukost lämnar vi hotellet och åker till flygplatsen och flyger hem till Arlanda efter härliga dagar på Madeira.

 • Flyginformation

  241022 kl 18.55-22.20 ARN-LIS TP783, kl 23.25-01.10 +1 LIS-FNC TP1697
  241029 kl 14.25-16.05 FNC-LIS TP1690
  241030 kl 12.50-18.15 LIS-FNC TP782

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Eskilstuna Bussterminal, anslutning till Köping/Arboga 13:35
Örebro Resecentrum hpl A 13:50
Kungsör Torget, anslutning till Köping/Arboga 14:15
Arboga E18 Dinners 14:20
Köping Gamla taxi/hpl Båtbussarna 14:35
Hallstahammar OKQ8, rondellen 14:55
Strängnäs Järnvägsstaion, Anslutning till Enköping 15:05
Västerås Busstationen, hpl I 15:15
Enköping Gustav Adolfs Plan/ Källgatan 21 15:45
Uppsala Resecentrum Stationsgatan hpl E3 16:15
Arlanda T5 Vi ses på Arlanda T5 16:55

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Dubbelrum med två sängar 0:-
 • Enkelrum 4 290:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
22/10-2024 tisdagVandring Madeira
internet bokningsrabatt 50 kr
Mer än 818 500:-Boka