Skip to main content

Skagen Bergen Oslo

Avresa 22 augusti, Den lilla del av Atlanten som vi kallar Skagerack tar sig smidigt in ­mellan de nordiska länderna och blir ett viktigt gränsland mellan Nordsjön och Jyllands norra landsdel, det Norska Sörlandet och Svenska Bohuslän. På vår rundresa, som delvis går med båt längs det vackra kustlandskapet, visar sig verkligen länderna från sina bästa sidor. Under fem dagar får vi stifta bekantskap med de Danska sandstränderna och de fantastiska Norska fjordarna.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Middag

  Avresa från påstigningsorten på morgonen.

  Lunchpaus efter vägen. Resa genom Västergötland till Göteborg. Vi åker en kort tur genom Göteborg och om tid finnes stannar vi för eftermiddagsfika innan vi åker ner till Stena Lines terminal för att åka till Fredrikshamn. Vi kör iland och åker till vårt hotell Jutlandia!

 • Dag 2: Frukost och middag

  Dagen tillbringas i Skagen med besök på Skagens museum och åktur med Sandormen ut till Jyllands nordligaste udde - Grenen, där Skagerack och Kattegatt möts! Tillfälle till lunch i Skagens fiskehamn. Ett besök till Sankt Laurentii kyrka, den sandfyllda kyrkan och en vandring i Skagens öken hör till, Råbjerg Mile Europas största vandrande sandöken ligger några kilometer söder om Skagen. Sanddynerna kan bli upp till 40 meter höga och täcker en yta av cirka två kvadratkilometer. Den enorma sanddynen flyttar sig 15-20 meter årligen. Vidare mot Hirtshals för avfärd 20.00 med Fjord Lines kryssningsfartyg mot Norge. Övernattning och middag ombord.

 • Dag 3: Frukost och middag

  Fartyget ankommer Stavanger tidigt på morgonen för ett kort stopp, och fortsätter sedan längs den norska västkusten - med dess unika och vackra landskap och natur. Väl framme i Bergen 12.30 gör vi en stadsrundtur med lokalguide. Resten av dagen tillbringas i Bergen. Här finns en rad sevärdheter, som t ex Bryggen med minnen från hansatiden och/eller en av Norges mest kända attraktioner Flöjenbanen. Färden upp tar 5-6 minuter och på toppen njuter du av en magnifik utsikt över Bergen. Övernattning på Zander K.

 • Dag 4: Frukost och middag

  Avresa 08.00 Vi äter vår frukost och lämnar Bergen bakom oss och reser österut mot Voss. Här delar sig vägen och vi väljer att passera Hardangerfjorden via nya Hardangerbron - Norges längsta hängbro 1320 m. Nu väntar en vacker resa genom Måbödalen och över en av Europas största högfjällsplatåer - Hardangervidda - ”Norges tak”! På avstånd ser vi Vörings­fossen - ett av Norges högsta vattenfall. Snart är vi i ”skidorten” Geilo. Efter uppehåll för lunch fortsatt resa genom Hallingdalen till Oslo, där vi övernattar på Scandic Holmenkollen Park. Ankomst på kvällen.

 • Dag 5: Frukost

  Resans sista dag. Efter frukost börjar vi dagen med en guidad tur där vi ser de mest berömda platserna i Oslo. Till exempel Frognerparken med Wiegelandsmonumentet och Holmenkollen. Egen tid för lunch innan avresa ca kl 14.00. Vi kör hemåt via Töcksfors. Karlstad, Kristinehamn och Karlskoga. Hemkomst på kvällen.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Stockholm Cityterminalen 05:45
Uppsala Resecentrum Stationsgatan hpl E3 06:00
Strängnäs Järnvägsstation, Anslutning till Enköping 06:00
Bålsta Busstation, anslutning till Enköping 06:15
Enköping Gustav Adolfs Plan/ Källgatan 21 06:45
Eskilstuna Bussterminal, anslutning till Köping/Arboga 07:00
Västerås Busstationen, hpl I 07:15
Kungsör Torget, anslutning till Köping/Arboga 07:35
Hallstahammar OKQ8 rondellen 07:35
Köping Gamla taxi/hpl Båtbussarna 07:55
Arboga E18 Dinners 08:30
Örebro Resecentrum hpl A 09:15

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum med två sängar 0:-
 • Dubbelrum/dubbelhytt insides 0:-
 • Dubbelhytt, utsides 220:-
 • Enkelrum/enkelhytt insides 2 650:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
22/8-2024 torsdagSkagen Bergen Oslo
internet bokningsrabatt 50 kr
Mer än 89 650:-Boka